Vanavond doen we helemaal niets meer

Lokale datum/tijd: Vrijdag 1 maart, 17:32

Ook vandaag hebben we weer drie duiken gemaakt en dit beginnen we nu langzaam aan wel te merken. We hebben steeds meer moeite om op te staan en na het duiken zijn we ook helemaal uitgeteld.

Deze keer hebben we niet echt nieuwe duikstekken bezocht en waarschijnlijk zal dat ook de komende twee dagen niet meer echt gaan gebeuren. De locaties die we ondertussen hebben gehad zijn de meest populaire. Verder was het enigzins bewolkt maar het was in elk geval de hele dag droog.

Vandaag hebben we tijdens onze eerste duik bij Ulong Channel geluk met de stroming. De vorige keer leek het of we in een wasmachine zaten maar nu konden we lekker rondkijken. We hadden dus ook meer de gelegenheid om foto’s en filmpjes te maken.

Stefan boven de "bloemkolen" in Ulong Channel

Na deze duik maken we de tweede bij Ulong Sandbar. Met een beetje geluk zie je hier Manta’s maar vandaag hebben wij pech. Verder zit hier een honkvaste Leaf Fish die volgens mij gek moet worden van alle duikers die hem de hele dag bekijken en fotograferen.

Ik probeer wel een fatsoenlijke foto te maken maar aangezien ik de marco lens nu niet gebruik is dit erg lastig. Ook heeft een andere duiker uit onze groep nogal wat zand doen opwaaien (sukkel) waardoor een mooie foto sowieso al moeilijk wordt.

Leaf Fish, het blijven aparte beestjes

Na deze tweede duik varen we een stukje terug naar Ulong Island om daar te lunchen. Tijdens de lunch zien Stefan en ik weer een hagedis(je) voorbij scharrelen en verder zien we ook (iets minder exotisch) een rat.

De derde duik maken we (alweer!) bij Siaes Corner. Helaas is deze duik een beetje matig. We krijgen niet de gelegenheid ons op een goed punt vast te haken, de stroming staat niet gunstig. En verder zien we op een enkele haai en wat naaktslakjes na weinig interessante dingen. Het kan niet altijd feest zijn…

Morgen willen we nog drie duiken maken en dan de dag erna houden we het waarschijnlijk bij twee. Gisteren hebben ook alvast we voor maandag en dinsdag de kajaktrip en de off-road tour geboekt. Dan kunnen we een beetje bijkomen van het duiken en dan zien we meteen nog wat meer van het land.

3 reacties

  1. Wat vliegt de tijd geniet nog van de laatste paar dagen. Na veel zoeken de waterbak van ursula gevonden we hebben geprobeerd om het allemaal een beetje te fatsoeneren de rest moet je maar doen als je thuis bent de blauwe spin is verveld voor de rest alles ok tot horens gr joost en dia

  2. Ook lekker even niets doen hier gaat alles zn gangetje ursula heeft een wal gebouwd tegen het glas moeten morgen even kijken hoe we dat opgaan lossen jullie genieten er nog maar even van en tot horens gr

    1. Ursula is de laatste tijd wel vaker goed bezig geweest 😉 Wij hebben dat de vorige keer opgelost door een bakje eronder te houden en dan voorzichtig het deurtje open te doen (die bakjes staan in het kastje bovenin de koelkast). Het was toen ook even zoeken naar de waterbak.

      Veel succes ermee!

      Groetjes

Reisblogs: