De derde duikdag, deze keer in m’n eentje

Lokale datum/tijd: Zondag 24 februari, 15:37

Stefan besluit vandaag toch maar een dagje in bed te blijven. In eerste instantie twijfelde hij misschien toch mee te gaan om eventueel te kunnen snorkelen, maar hij voelt nogal koortsig aan dus dit lijkt ons geen goed idee. Misschien dat hij na een dagje rust morgen weer genoeg is opgeknapt om mee te kunnen.

Na het ontbijt begeef ik me dan ook in m’n eentje naar het duikcentrum. Daar zie ik dat ik vandaag op een andere boot ben ingedeeld. Best jammer, anders had ik nog gezellig kunnen kletsen met onze Amerikaanse vrienden (een Amerikaans stel uit Manhattan, New York) waar we de afgelopen dagen bij op de boot hebben gezeten.

Onze Amerikaanse vrienden, het enige wat zij doen is vakantie vieren

De mensen waar ik vandaag mee duik zijn net terug van een liveaboard met de Ocean Hunter (ook van Fish ’n Fins). Het zijn vijf Franse kerels die niet onaardig zijn, maar helaas ook niet heel goed Engels spreken.

Deze keer is de eerste duikstek, Ulong Channel, een kleine 45 minuten varen. Vandaag is het gelukkig heel zonnig wat het boottochtje voor wat betreft de gevoelstemperatuur toch wel een stuk aangenamer maakt. Het waait wel flink dus de zee is behoorlijk ruw, voor Stefan zou dat niet heel prettig zijn geweest.

Tijdens de eerste duik zien we meteen in de eerste 5 minuten een Manta voorbij komen. Het blijft een prachtig gezicht! Helaas blijft het daar ook bij, de Manta verdwijnt vrijwel direct in het blauw om zich daarna ook niet meer te laten zien. Ik was nog niet helemaal klaar voor het schieten van foto’s dus ik heb 1 kwalitatief beroerde foto kunnen schieten… het is in elk geval bewijs denk ik dan maar. De rest van de duik stelt niet zo veel voor. Het koraal ziet er naar mijn mening op veel plaatsen slecht en afgetrapt uit.

Na een uurtje rust aan de oppervlakte maken we de tweede duik bij Siaes Corner. Hier kan ik voor het eerst mijn rifhaak gebruiken. Idee is een kwartiertje vastgehaakt te blijven hangen om zo goed naar al het voorbij komend spul te kunnen kijken. De eerste 10 minuten valt er helaas niet veel meer te zien dan een whitetip en een tweetal grijze rifhaaien. Op het moment dat er meerdere grijze rifhaaien verschijnen moeten we eigenlijk al weer verder…

Omdat we tussentijds niet voor de lunch naar een eiland zijn teruggevaren maar deze op de boot hebben opgegeten zijn we rond 13:30 al weer terug bij het duikcentrum. Na mijn duikspullen te hebben gespoeld en opgeruimd ga ik terug naar de kamer om te kijken hoe het met Stefan gaat. Helaas nog niet heel veel beter dan vanochtend… hij voelt nog steeds warm aan en hij heeft ook nog steeds hoofdpijn. Als het zo blijft moet er misschien nog een dag duiken worden overgeslagen 🙁

Aangezien ik vandaag niet veel foto’s heb gemaakt heb ik besloten de camera in het onderwaterhuis te laten zitten (scheelt risico op vollopen). Deze keer dus geen onderwater plaatjes om het verhaal op te leuken.

Reisblogs: