Dagje Taipei

Onze laatste echte vakantiedag…

Woensdagavond arriveren we laat in de avond in Taipei (ergens rond 22:15). Deze keer gaan we eerst, zoals de bedoeling is, langs de transferbalie van China Airlines. Hier kunnen we onze Hotel voucher ophalen en we krijgen te horen waar we de bus naar het hotel kunnen pakken (op de heenreis zijn we hard doorgerend, bleek achteraf niet zo handig).

Na een klein half uurtje met de bus komen we aan in ons hotel in Taoyuan. Helaas was het hotel bij het vliegveld waarwe de vorige keer hebben overnacht vol. De reviews op internet van dit hotel waren nogal dramatisch slecht, maar eigenlijk valt het best mee. Rond 1u liggen we dan eindelijk in bed… om 5u gaat de wekker al weer (wake-up call) dus dat wordt een kort nachtje.

Donderdag ochtend, 7 maart: Ontbijt is bij de prijs van het hotel inbegrepen, dus om 6u eten we even een sneetje toast met een gekookt eitje. Het busje naar het vliegveld vertrekt om 6:30. Eenmaal op het vliegveld laten de koffers en het grootste gedeelte van onze handbaggage achter bij een baggagedepot. Omdat we op de heenreis al de stad in waren geweest hoefde we nu gelukkig niet meer uit te zoeken welke bus we moesten pakken en waar je buskaartjes kunt kopen.

Zo rond 9:15 komen we aan bij Taipei Zoo, onze eerste bezienswaardigheid van vandaag. Het weer is stukken beter dan de vorige keer toen we hier waren; zonnig met een strak blauwe lucht en rond de 25 graden. Het eerste wat we doen als we binnen zijn is de Panda’s bezoeken. Heel schattig! Er zit er eentje binnen op z’n gemak te eten en de andere loopt rond in het buitenverblijf.

Panda in het buitenverblijf in de Taipei Zoo

Daarna gaan we langs de Koala’s (ook nog nooit in het echt gezien)…. verder hebben we niet echt een plan. De dierentuin blijkt in elk geval veel groter dan gedacht. Van voor tot achter is de afstand hemelsbreed bijna 1,5 km. De dierenverblijven zien er mooi uit en zijn ook erg ruim opgezet. De drie uur die we hiervoor hadden uitgetrokken is bij lange na niet genoeg. Op een gegeven moment rennen we bijna van verblijf tot verblijf, schieten we wat foto’s en filmpjes om daarna weer verder te rennen. Helaas hebben we niet alles kunnen zien.

Tegen 12:30 nemen we de metro terug naar het centrum om de Taipei 101 te gaan bezoeken. Deze keer gaan we ook naar boven (de 89e verdieping). Hiervoor moeten we een half uurtje wachten, valt dus best mee. De lift naar boven is al een hele beleving gezien de een snelheid van 1010 meter per minuut. Het uitzicht is prachtig.

Het uitzicht vanaf de 89e verdieping

Omdat het weer goed is is er ook nog de gelegenheid buiten te van het uizicht te genieten, hiervoor moeten nog twee trappen naar de 91e verdieping worden genomen.

Taipei 101, de 91e verdieping op 390 meter hoogte

Onze voeten doen ondertussen behoorlijk zeer dus we twijfelen of we nog wel zin hebben naar de Chiang Kai-shek Memorial Hall af te reizen. Omdat we misschien nooit meer in Taipei komen besluiten we toch maar te gaan bekijken.

De Chiang Kai-shek Memorial Hall, helaas inclusief steigers...

Daarna weer snel terug naar het busstation (het is al laat in de middag) om de bus naar het vliegveld te pakken. Deze keer zitten we wederom een uur te wachten en nog steeds is de bus die we moeten hebben niet langs gekomen. We besluiten daarom maar een andere te nemen (een stopdienst zeg maar)… gewoon instappen en achteraf betalen zo blijkt. Om 17:10 zijn we terug op het vliegveld. Gelukkig nog ruim op tijd voor onze vlucht van 22:05.

De rest van de reis verloopt voorspoedig en vrijdag 8 maart zijn we net voor de middag weer thuis. We hebben genoten!

Reisblogs: