Alvast een bezoekje aan Taipei gebracht

Lokale datum/tijd: Dinsdag 20 februari, 00:41

Het eerste berichtje vanuit het verre oosten… Na een voorspoedige reis met slechts een halfuurtje vertraging zijn we dan eindelijk aangekomen in Taipei. Het grootste deel van de reis zit er gelukkig op.

Helaas was het weer enigzins teleurstellend. Koud (temperatuur ergens tussen de 11 en 14 graden) en regenachtig. We hadden even het idee nog in Nederland te zijn.

Inchecken bij het hotel was zo gepiept en na onszelf even te hebben opgefrist zijn we toch nog even de stad in gegaan. Het is vanaf het vliegveld een uurtje met de bus en tegen de tijd dat we het centrum bereiken is het gelukkig droog.

In eerste instantie was het idee vandaag de Taipei 101 te bezoeken maar gezien het slechte weer denken we niet echt van het uizicht kunnen genieten. Daarom hebben we besloten in plaats daarvan de Boedhistische Longshan Temple (ook wel bekend als Drakenbergtempel) mee te pikken.

Longshan Temple

Het is ondertussen al donker en daarom is het lastig om leuke foto’s en filmpjes te maken. We denken erover om op de terugreis (als we genoeg tijd over hebben) nog een keer overdag te gaan kijken.

Zelfs hierna blijken we nog energie over te hebben dus zijn we op de weg terug richting  de bushalte toch nog even bij Taipei 101 gestopt, een mooi plaatje zo in het donker.

Taipei 101

Bij ons volgende bezoek aan de stad willen we zeker een kijkje bovenin de toren gaan nemen.

Al met al een geslaagde avond. Enig minpuntje was dat we meer dan een uur op de bus terug naar het vliegveld hebben moeten wachten…

Busje komt zo

En we zijn er ondertussen achter dat ze hier echt geen Engels speken en dat ze doorgaans alleen Chinees kunnen lezen. Gelukkig had ik een metro kaartje uitgeprint met daarop zowel de Chinese als de Engelstalige namen van de MRT stations.

Morgen het laatste deel van de reis, hopen dat alles net zo goed verloopt als tijdens het eerste deel. En dan nu slapen, want dat hebben we sinds het vertrek vanuit Nederland nog niet gedaan (op een beetje suffen in het vliegtuig na).

2 reacties

    1. Kan wel van pas komen inderdaad. Ondertussen zijn we aangekomen op Palau. Alle duikspullen staan klaar, ben benieuwd!

Reisblogs: