Twee duikjes gemaakt, rustig aan

Lokale datum/tijd: Vrijdag 26 november, 18:56

De dag begint goed. Bij het ontbijt krijgen we er van langs dat het niet is toegestaan lunchboxen te vullen om mee te nemen. Dat we al de hele week geen gebruik maken van de lunch en de verschillen snack mogelijkheden doet daar niets aan af. Morgen maar proberen de lunch iets onopvallender bij elkaar te scharrelen…

De locatie waar we vandaag gaat duiken heeft het geen zin twee flessen sets te gebruiken wordt ons verteld dus daarom houden we het bij twee duiken op één set. De DPV teams hebben vandaag hun laatste dag en zij plannen lange duiken van zeker 3 (het werden er 4) uur. Deze cenote, Nai Tucha, ligt echt in de jungle maar ondanks dat zien we weinig ongedierte en muggen. Er zouden ook apen moeten zitten maar die zien we niet.

De grot binnen komen is even wat knus waarbij je ook nog eens de lijn nog moet oversteken (er onderdoor is een doodzonde!) maar daarna wordt het meteen één grote open ruimte. Ook hier is de decoratie echt heel mooi op sommige stukken. Later blijkt dat de andere teams mammoet en luiaard botten hebben gezien maar op een locatie die voor ons Cave 1 duikers nog buiten bereik ligt. Ons doel is de T (splitsing) in elk geval te bereiken.

De T met diverse cookies van andere duikers die zijn gepasseerd

We behalen ons doel, na zo’n 38 minuten komt de T in zicht. We zouden verder mogen maar aangezien we bijna op onze turn pressure zitten besluiten we hier maar om te draaien. Uiteindelijk wordt het weer een duik van ruim 5 kwartier.

De tweede duik hebben we niet al te veel gas te besteden dus maken we er een wat kortere fotoduik van. Vrij aan het begin zitten een aantal mooie stukken die leuk zijn om wat foto’s en video’s van te maken. Uiteindelijk weten we er nog een duik van zo’n 45 minuten uit te halen.

Na duik kleden we ons op het gemak om en wisselen we wel alvast de flessen sets. Scheelt morgen weer werk. Daarna eten we op het gemak een hapje en is het wachten op de terugkeer van de andere teams. Terug op de duikschool laden we onze flessen uit en ruimen we onze kratten met de overige spullen weer op. Omdat de andere teams nog wat werk hebben rijden Stefan en ik nog even langs de supermarkt om nog wat flessen energy drank in te slaan voor na het duiken.

Wat het morgen gaat worden zullen we nog wel zien. De DPV teams zijn klaar met hun opleiding, de Cave 1 cursisten hebben nog een laatste dag te gaan. Wij vinden het allemaal prima en passen ons wel aan 🙂 .

Reisblogs: