Het is niet de vraag OF het gaat gebeuren, maar wanneer…

Lokale datum/tijd: Zondag 28 november, 00:16

… en dan bedoel ik het vol pissen van je droogpak. Helaas was het vandaag weer zo’n dag dat er toch wat dingetjes tegen zaten.

We hadden een goed plan bedacht voor de duiken van vandaag. We zijn met z’n allen weer bij Otoch Ha geweest waar we kunnen kiezen tussen een linker en rechter tunnel. We wilde eerst links gaan voor de eerste duik, en daarna tijdens de tweede duik een lijn voor de rechtertunnel inbinden. Na de tweede duik was het idee dan te lunchen en daarna op onze eigen lijn een lange duik naar rechts te maken en dan bij de T (na zo’n 40 minuten) nog een stukje verder te gaan.

Helaas liep het allemaal iets anders. Het zicht bij de ingang was sowieso best prut dus het was elke keer even zoeken naar de lijn. Zodra onze eerste duik echt was begonnen en ik de eerste keer dacht lekker even te plassen liep mijn droogpak vol. Dit voel je best goed, eerst wordt het lekker warm en daarna toch best fris (gevoelsmatig). Na een kwartier heb ik daarom de duik afgebroken. In mijn hoofd was ik alleen bezig met mijn vol geplaste pak wat voor dit soort duiken natuurlijk niet iets is wat je wil.

Terug bij de ingang bleek er een slangetje van mijn She-P te zijn losgeschoten. Nadat ik dit had gefixt hebben we nog een tweede duik gemaakt in de rechtertunnel van ruim een uur, maar daarna was ik er ook wel klaar mee. Duiken met een vol geplast droogpak voelt niet heel ok. Gelukkig hebben ze bij Zero Gravity een laundry service waar ik dankbaar gebruik van maak. Ook Stefan en nog een aantal andere duikers uit ons clubje willen nog wat spullen wassen dus dat maakt het weer iets minder erg.

De Cave 1 cursisten hebben vandaag hun laatste cursus dag gehad. Ze zijn allemaal geslaagd dus dat is reden voor een klein feestje 😀 . Ze willen na al die dagen cursus wel een dag pauze dus morgen gaan we een Maya tempel bezoeken, zo’n 5 kwartier rijden van hier. Ik ben benieuwd. Een dagje rust is best welkom en wat cultuur snuiven is natuurlijk nooit verkeerd 😉 .

Reisblogs: