Maleisië

Reisadvies

Maleisië  is een veilig land om in rond te reizen (positief advies). Alleen aan de oostelijke kuststrook op Borneo gelden momenteel veiligheidsrisico’s (code geel). Advies is daarom alleen naar de eilanden voor de kust van Sabah en de eilanden ten oosten en zuiden van de stad Semporna te reizen als dit absoluut noodzakelijk is. Het gaat onder meer om de volgende eilanden: Lankayan, Mabul,Pom Pom, Kapalai, Litigan, Sipadan en Mataking.

Controleer voor vertrek altijd de meest actuele situatie.

Inentingen

DTP en hepatitis A worden standaard aanbevolen. Als je geen mazelen of een vaccinatie tegen mazelen hebt gehad wordt daarnaast ook een BMR inenting aangeraden. Bij een verblijf langer dan een maand worden hepatitis B en in een aantal gevallen tuberculose nog aan dit lijstje toegevoegd.

Vaccinatie tegen gele koorts is alleen verplicht als je in de zeven dagen voordat je Maleisië binnenkomt in een gele koorts land bent geweest. Dit advies geldt ook als je een overstap hebt gemaakt en langer dan 12 uur in het betreffende gele koorts land bent geweest.

Malaria:

In bepaalde delen van Maleisië komt Malaria voor en wordt geadviseerd een noodbehandeling mee te nemen evenals goede antimuggenmaatregelen zoals DEET, 

Het is verstandig een aantal weken voor vertrek het actuele advies te controleren.

Visum

Als Nederlander heb je voor Maleisië geen visum nodig.

Valuta

De ringgit (MYR, afkorting RM) is de officiële Maleisische munteenheid, verdeeld in 100 sen.

Reisblogs: