Warme dag, leuk gedoken

Lokale datum/tijd: Dinsdag 9 oktober, 18:44

Het beloofd een warme dag te worden, om 7 uur is het in het restaurant al om kapot te gaan… 

We hebben ook weer een aantal leuke duiken gehad. Ik heb besloten vandaag in de ochtend mijn macro lens eens te gebruiken. De gids doet daarom volgens mij ook wat meer moeite om leuke macro beestjes te vinden.

Geen idee of de rest van de groep dat ook waardeert, we maken zo niet veel meters. Naast het macro spul zien we nog zeeslangen (de gids blijft weer op minimaal 5 meter afstand), schildpadden, flinke scholen vis en een grote rog.

In de middag is het weer tijd voor een duik op Big Fish Country. Alleen bij het in het water gaan (het is de bedoeling niet meer boven te komen en zo snel mogelijk naar 10 meter te gaan) heb ik wat moeite met het klaren van m’n oren (au). Ik moet het wel iets forceren en ik kom boven met een bloedneus. Hopelijk gaat het morgen weer wat beter.

Verder is het best ploeteren, de stroming is wederom een tandje erger geworden en het is hard werken om van punt A naar punt B te komen. Voor m’n gevoel trek ik op dat stuk (30 – 40 meter) de hele fles leeg maar dat blijkt mee te vallen. Daarna weer even kunnen genieten van de school Barracuda’s en de haaien die voorbij komen.

Initiële idee was de tweede duik vandaag over te slaan, maar we hebben er toch voor gekozen de duik gewoon te maken indien nodig wat duiken bij te boeken. De laatste dag wordt er een vroege ochtend duik op Big Fish gemaakt (net na de nieuwe maan) en die schijnt helemaal top te zijn dus die willen we zeker niet missen.

Morgen weer de dagtrip naar Sangalaki en Kakaban. We hebben er niet veel vertrouwen in Manta’s te gaan zien maar je weet maar nooit. Verder waren de duiken ook prima dus we zullen ons wel vermaken.

Reisblogs: