Meer dan de helft van de duiken alweer gehad

Lokale datum/tijd: Dinsdag 9 oktober, 06:02

Vanwege de belabberde wifi gisteravond (het is drukker op het resort dan een paar dagen geleden) met iets vertraging m’n blogje van maandag.

Zondagavond bij het eten nog verrast met een taartje voor m’n 400e duik 🙂 . Ze hadden echt hun best gedaan er iets moois van te maken met vissen als decoratie en een kaarsje. Helaas zaten we na het 4-gangen diner zo vol dat we maar een klein puntje op hebben. We hadden al een stukje verjaardagstaart van een andere gast afgeslagen omdat we eigenlijk genoeg op hadden, maar wel heel leuk dat ze er aan dachten. De rest hebben we maar aan het personeel gegeven.

Vanochtend zijn we de gebruikelijke tijd (8:30) met de boot vertrokken. Eerst richting Kakaban waar we na ruim een uur varen de eerste duik maken. We zien weinig bijzonders maar wel een Pygmee zeepaardje. Na deze duik kunnen we een kwartiertje snorkelen in het kwallen meer. Er zitten in elk geval bij de steiger waar we het water in gaan maar weinig kwallen, de manager geeft later aan dat er wel veel meer moeten zitten. Eigenlijk wilde we dit deel van de trip woensdag overslaan maar misschien doen we toch nog een keertje mee en zwemmen we dan wat verder weg. Vergeleken met Palau zag het er op het eerste oog wel een beetje zielig uit.

Daarna varen we door naar Sangalaki waar we de tweede duik maken op Manta Point. Aan de oppervlakte zien we een Manta, veelbelovend begin. Deze duikstek is geen poetsstation dus moet je goed om je heen blijven kijken. We zijn de tweede groep die het water in gaat en binnen een paar minuten zien we in de verte een Manta… en binnen een paar seconden is het weer voorbij. Daarmee is het gedaan met de Manta’s. Het rif is verder wel leuk om een beetje rond te neuzen, veel vis en we zien nog een Sepia.

Na de duik lunchen we aan boord van de boot bij het Manta poetsstation. Tussen de duiken moet toch minimaal een uur oppervlakte tijd zitten. Tijdens dat uur worden er helaas geen Manta’s gespot… Reden genoeg volgens de gidsen om de duik daar niet te maken. Plan B: we gaan terug naar Manta Point. Het begin van de duik is het nu even vechten tegen de stroming. Die is best pittig, zeker met camera’s in de hand. Jezelf mee laten voeren is geen optie want dan kom je ergens midden op zee uit. Als de stroming wat afneemt is het wel weer leuk rondkijken. We zien een Mantis, klein steenvisje, Stefan ziet nog een octopus, de gebruikelijke Murene en (heel leuk) een jagende Sepia. Toch mooi om te zien hoe hij een aantal kleine visjes weet te pakken zonder zich ook maar een beetje aan ons te storen.

Onder het genot van een biertje m’n blogje bijgewerkt. Tegen die tijd komen de Fruit bats weer overgevlogen waarna ze in de bomen gaan zitten schreeuwen. Typisch geluid. En op de weg terug naar de bungalow komt er ook weer van alles voorbij gekropen. Eergisteren zagen we zelfs een Coconut crab en gisteravond een Fruit bat in de boom bij onze bungalow.

Eén reactie

  1. Hoi geniet toch maar even van de kwalletjes heb gelezen dat het meer in palau gesloten is voor duikers verder zijn er niet zoveel. Fijne dagen nog het grt pap en mam 😎

Reisblogs: