Laatste dag rondom het resort, morgen is het al weer tijd om te beginnen aan de reis terug

Lokale datum/tijd: Vrijdag 12 oktober, 15:19

Gisteravond was ik niet lekker en ben ik rond 18:30 maar naar bed gegaan. Vandaar dus een vertraagd blogje…

In de nacht van woensdag op donderdag toch wat last gehad van met name m’n linkeroor, voor m’n gevoel is het alleen maar erger geworden. Ik heb nu bijna constant pijn en heb er al een hard hoofd in dat er door mij tijdens deze vakantie nog gedoken kan worden.

Terwijl Stefan zicht vermaakt met duiken rommel ik een beetje rond bij de bungalow. Onze reiskleding heb ik een beetje geprobeerd uit te wassen zodat het weer enigszins te doen is voor de terugreis en verder heb ik wat foto’s en filmpjes gemaakt. In elk geval op de momenten dat het droog is, gedurende de ochtend vallen er een paar flinke buien. Daarnaast vermaak ik me ook prima met het lezen van een boek.

Onze favoriete gids

De eerste duik die Stefan maakt is voor hem een beetje een ergernis vanwege mededuikers (één in het bijzonder) en het feit dat hij met een luie gids mee moet die niets aanwijst. De tweede en derde duik gingen wat dat betreft een stuk beter. Hij ziet niet heel veel nieuwe bijzondere dingen maar wel weer de nodige schildpadden, nudibranches en nog wat ander macro spul.

In de middag ben ik er al wel achter dat duiken en voor mij echt niet meer in zit (verrek nu van de pijn 🙁 )dus ik haal alvast maar mijn cameraset uit elkaar. Dat wordt morgen weer een dagje met een boekje. Als het droog is en niet te hard waait kan ik alvast m’n duikuitrusting spoelen en te drogen leggen. Ik heb ook begrepen dat we zaterdag niet vanaf Berau maar vanaf Maratua vliegen, dat is goed nieuws. Scheelt namelijk nogal wat reistijd met de boot, 30 minuten tegenover 3,5 uur. 

En eerder vergeten te vermelden: Onderweg naar Kakakan / Sangalaki hebben we vlakbij de boot nog een flinke school dolfijnen gezien 🙂 . Dat is altijd een leuke bonus.

Vandaag:

Vanochtend heeft Stefan dan nog de laatste duik gemaakt bij Big Fish Country. Een niet al te spannende duik behalve dat hij (in de verte) een Hamerhaai ziet. De groep voor hem heeft meer geluk, die zien er 4. Maar gezien is gezien en dat pakken ze je niet meer af 🙂 . Hij heeft er alleen maar één foto van kunnen maken en die is zo wazig dat er net uit op kunt maken dat het een Hamerhaai zou kunnen zijn maar niet meer dan dat.

Ik ben er ondertussen wel behoorlijk zeker van dat het een ontsteking is. Er zit rond m’n linkeroor een zichtbare zwelling een ik heb constant last. Voor de zekerheid zijn we hier bij een arts langs geweest op het nabijgelegen eiland, maar daar werd ik niet heel veel wijzer van. Hij vroeg of ik ook had gedoken en omdat het antwoord daarop natuurlijk ja was moest dat de oorzaak zijn (duh). Hij heeft me alleen wat extra pijnstillers en nog wat oordruppels meegegeven.

Terug op het resort weet de manager nog ergens wat antibiotica pillen vandaan te halen en er zit hier een Duitser die zo vriendelijk is de oordruppels met antibiotica die hij zelf niet nodig heeft aan me te geven. Hopelijk is dit voldoende om de zwelling wat af te laten nemen voor we morgen om 16:00 de eerste vlucht hebben.

Tot die tijd is het nu een beetje spullen bij elkaar rapen en wat rondhangen.

3 reacties

  1. Snap ik maar het klinkt als bij de familie 😊 wees maar blij dat ze wat hadden antibiotica heb je meestal niet bij je nog veel plezier en tot horens 👋

  2. Wat vervelend thuis maar even naar de dokter en hoop dat je met vliegen er niet te veel last van hebt. Dat ruilen van medicijnen doet me een beetje aan
    opa en oma denken die deelden alle medicijnen altijd met de hele familie🤔 hoop dat je toch nog een leuke laatste dag hebt en een goede reis naar huis grt

    1. Het zijn allemaal nieuwe gesloten verpakkingen en de geldigheidsdatum is nog ok 😉 Je moet ook wat. Zonder was niet echt een optie.

Reisblogs: