De eerste 3 duiken zitten er al weer op. De eerste echt vakantiedag…

Lokale datum/tijd: Donderdag 4 oktober, 18:17

Gister avond van een heerlijk 4-gangen menu kunnen genieten. Voor mij als hoofdgerecht garnalen en Stefan had gekozen voor kipsaté. Best sjiek voor een duikresort. Wij hebben dit in elk geval nog nergens anders meegemaakt.

Na een wat onrustig nachtje (afgelopen avond ervoor vinden we al 2 kakkerlakken in het huisje… allemaal beestjes, gatver) worden we rond 6 uur wakker. De wekker hadden we rond 7:15 gezet dus lekker bijtijds. Het ontbijt wordt net als het avondeten aan tafel geserveerd. Eerst een bordje fruit, daarna brood met boter en jam en daarnaast mag je kiezen voor nog een gerecht zoals eieren maar ook rijst.

Vandaag hebben we besloten toch te gaan voor 3 duiken, daar komen we voor 🙂 . De meeste duikstekken zijn hooguit een minuutje of 10 varen. Een opsomming van wat we tijdens de eerste 2 duiken hebben gezien: Bumphead Parrot fish, een Whitetip shark, ontelbaar veel schildpadden, Nudibranch en zelfs een Frogfish (dat laatste hadden we zeker niet verwacht). Rif ziet er verder goed uit en er zwemmen veel scholen vis rond.

Na elke duik kom je vanwege de korte vaartijd terug op het resort en na de tweede duik wordt de lunch geserveerd. Vandaag bestaat deze uit Minestrone soep, rijst met kip en als ‘nagerecht’ koek met fruit en een beetje chocoladesaus. Hier kunnen we wel aan wennen 🙂 .

De derde duik blijkt de minste van de dag maar ondanks dat was deze nog steeds heel goed. We zien meerdere zeeslangen en Scorpion fish. Verder gewoon relaxed een beetje met de stroming mee gedoken. De duikgids was ook erg relaxed en het maakte hem eigenlijk niet zo veel uit wat je deed als je maar een klein beetje in de buurt blijft. Hij was in elk geval meester in het vinden van Nudibranch van een paar millimeter groot.

Terug op het resort blijkt helaas wel dat onze bagage vandaag niet meer gaat komen. Eén koffer heeft het ondertussen gered tot aan Berau dus we hebben aangegeven dat ze die bij de eerste mogelijkheid alvast hier naartoe mogen brengen. Dan hebben we in elk geval een flesje zonnebrand, deet en shampoo tot onze beschikking en kunnen we 1 camera gaan gebruiken. Het is nog een beetje vaag waar de tweede koffer uithangt, hopelijk morgenmiddag aldus de managers.

Ze doen in elk geval ontzettend hun best om het voor ons toch een beetje fijn te maken. We mogen de huuruitrusting kosteloos gebruiken en hebben net een flesje shampoo/conditioner meegekregen zodat we in elk geval ons haar kunnen wassen. Indien nodig kan onze kleding ook een keertje mee in de was. De contactpersoon in Berau doet ook erg z’n best om de koffers daar te krijgen, maar het blijft natuurlijk Indonesië en in die zin is het erg onvoorspelbaar wanneer alles hier is.

Nu lekker genieten van een Bintang en nootjes tot we rond 19:00 kunnen gaan eten. Genieten van het uitzicht en het weer (het is hier zonnig en alles behalve koud). Er is nog een groep die een nachtduik gaan maken maar dat willen we liever een keer met onze eigen uitrusting doen.

Helaas dus nog geen toffe duikplaatjes maar dat komt nog wel 🙂 .

Eén reactie

  1. Fijn dat je toch ken duiken een beetje jammer van de koffers maar zal wel goed komen . Hebben hun niet wat kleren voor jullie een leuke sarong v oor jou ragna en een leuk bedrukt shirt voor stefan🙄
    Grt pap en mam

Reisblogs: