Top dag gehad (voor Stefan was het ietsje minder)

Lokale datum/tijd: Vrijdag 12 augustus, 20:37

De ochtend begon al lekker… Onze wekker (Stefan’s telefoon) was ergens in de nacht een uur abuis geraakt waardoor we in plaats van om 6:15 pas om 7:15 opstonden. Na zo’n 5 minuten kregen we in de gaten dat we nog maar 10 minuten de tijd hadden om onszelf klaar te maken. Helaas geen tijd meer voor ontbijt of een kop koffie. We hadden zelfs geen tijd om onze tanden te poetsen aangezien we onze camera sets ook nog in elkaar moesten zetten. Niet echt een lekker begin, zeker geen aanrader.

De twee ochtend duiken hebben wel een hoop goed gemaakt, we hebben weer veel leuke dingen gezien waaronder Frogfishes, een (flinke) Flamboyant Cuttlefish + de eieren van deze soort, Pygmee zeepaardje, Hairy Shrimps en een Mototi octopus. Een soort die we nog niet eerder hebben gezien 🙂

Shrimp

Nudibranch

Mototi octopus

Wanneer we terug komen op het resort gaan we eerst maar eens lunchen, best lekker even een hapje eten. Stefan gaat daarna even liggen op de kamer want zoals gebruikelijk begint hij weer een beetje ziekjes te worden (hoofdpijn, snotteren, hoesten). Zelf claim ik buiten een mooi plekje op een lounge bed… even een uurtje niks doen.

Ook de derde duik is weer een toppertje. Tijdens de briefing wordt verteld dat de maximale diepte 20 meter zal zijn maar we komen niet verder dan 10. Het is ook niet nodig dieper te gaan want tussen 5 en 10 meter is genoeg te vinden zoals Leafffish, Pipefish, Nudibranches, Frogfishes, Skeleton Shrimps, een baby Harlekijn garnaaltje en tot slot ook nog een koppeltje volwassen Harlekijntjes (mijn favorieten). Ik ben tevreden 🙂 . Stefan krijgt onderweg nog ruzie met een zwarte anemoonvis, hij wordt tot bloedens toe gebeten (best zielig, hij was al niet lekker), maar hij overleeft het wel.

Harlekijntjes

Graag zouden we de komende dagen nog wat meer octopusjes willen zien zoals de Coconut octopus, een Bluering octopus, de Wonderpus… hopen dat de natuur een beetje meewerkt.

3 reacties

    1. Bedankt, gaat goed komen. Vandaag ging al weer stukken beter, hij krijgt al weer praatjes.

Reisblogs: