Leuke duikdag gehad

Lokale datum/tijd: Zondag 14 augustus, 18:46

Als we opstaan ziet het weer er weer wat somber en alles behalve veelbelovend uit. Het is niet koud maar het ziet er naar uit dat het elk moment kan gaan regenen. Dit mag de pret niet drukken dus na het ontbijt gaan we er toch weer tegenaan. Vandaag is het rustig op de boot, we zijn in de ochtend maar met z’n vieren.

De eerste duik is vooral gericht op het vinden van Pygmee zeepaardjes en zogenaamde “electric clams”. Die laatste zien we niet maar we zien wel een viertal Pygmee zeepaardjes. Omdat de ander duikers een iets andere route zwemmen hebben we genoeg tijd om op het gemak foto’s en video te kunnen maken. Die tijd heb je ook nodig want ze blijven lastig.

Pygmee zeepaardje, slechts een paar mm groot

Halverwege de duik begint alleen m’n onderwaterhuis aan de binnenkant een beetje uit elkaar te vallen, er zijn wat plastic onderdeeltjes die spontaan loslaten waardoor ik bepaalde instellingen niet meer kan wijzigen… beetje onhandig.

De tweede duik maken we op een duikstek die we eerder al hebben gehad, die waar we de Harlekijntjes hebben gezien. Ook deze keer blijven we lekker ondiep en zien we weer van alles zoals Nudibranches, krabbetjes, Mantis kreeften, opnieuw 2 Harlekijntjes en ook een Coconut octopus (Stefan helemaal blij). Het beestje heeft zich mooi verschanst in een fles maar laat zich met een stokje goed naar buiten toe lokken. Leuk voor op de film.

Coconut octopus met z'n flesje

De zon is ondertussen weer gaan schijnen (geen regen gehad) en het is nu flink warm geworden, eigenlijk wel wat te warm…

Na de lunch lijmen we met wat secondelijm alle knoppen weer in elkaar dus de derde duik kan ik ze zonder problemen weer bedienen (gelukkig). Tijdens de duik zien we een Frogfish, een kleine Sepia, flink wat Nudibranches en nog wat krabbetjes. Tegen het einde van de duik komen we een flink visnet tegen wat helemaal om rotsen en stukken koraal vast zit. Wat het aangezicht nog triester maakt is dat er ook een aantal grote krabben en Heremiet kreeften vast zitten in het net. De Heremietkreeften zijn zelfs uithun huisjes gekropen. We proberen ze wel los te maken maar dit blijkt geen doen zonder mes. Na 10-15 minuten weet de gids met wat hulp van Stefan wel een Box krab te bevrijden, toch eentje gered. Dit levert wel een duik op van 80 minuten, een record.

Frogfish

Terug op het resort zijn we net te laat om nog een goed plekje aan het zwembad te bemachtigen. Het is er toch wat te druk naar onze zin dus besluiten we nog even te relaxen in het leeshoekje in het restaurant. Weer een duikdag voorbij…

3 reacties

  1. Leuke verhalen en mooie plaatjes. Stefan weer helemaal de oude, vechten
    met een anemoonvisje

  2. Ik dacht dat jullie altijd een mes bij je had of geeft dat problemen met meenemen op vakantie.?grt

    1. Dat niet zozeer, maar je mag op de meeste plaatsen niet duiken met een mes of handschoenen. Bang dat je dingen beschadigd (of meeneemt).

Reisblogs: