Laatste dag Singapore

Lokale datum/tijd: Zondag 21 augustus, 8:30

Gisteren hadden we in elk geval 2 bezienswaardigheden op de planning staan, het Singapore S.E.A. aquarium en de Flyer (reuzenrad). We zijn een beetje bijtijds opgestaan waarna we aan konden schuiven bij het ontbijt. Niet normaal hoeveel keus er is, we hebben nog nooit ergens zo’n uitgebreid ontbijt gehad.

Na het ontbijt gaan we op pad. We willen eerst tickets halen voor het openbaar vervoer waarmee je 2 dagen onbeperkt kunt reizen, wel zo makkelijk. Het weer is verder erg goed, zonnig en ondanks dat het nog vroeg in de ochtend is ook al best warm.

Na het kopen van de tickets moeten we naar het stadsdeel Sentosa zien te komen. De OV pasjes blijken niet geldig te zijn voor de monorail en ook in de bus daar naartoe geven ze wat problemen. Dan maar contant afrekenen… een retourtje kost 1 S$ per persoon (ongeveer € 0,65) dus dat valt nog wel te overzien. Uiteindelijk komen we rond 10:30 bij het aquarium aan. Het eerste wat opvalt is dat de omgeving rond de ingang doet een beetje denken aan Euro Disney met alle kleurrijke winkeltjes maar misschien heeft dat ook te maken met het nabijgelegen pretpark Universal Studios.

Het aquarium is prachtig. Veel verschillende soorten aquaria met als hoofdattracties een haaien tunnel en een gigantisch aquarium met daarin zelfs een aantal Manta’s. Klein minpuntje: de inwoners hebben nu natuurlijk ook weekend en het is echt ontzettend druk. Ook zijn veel (vermoedelijke) toeristen nogal onbeschoft en wringen zich overal tussen om met hun mobieltjes foto’s van te nemen. Om gek van te worden. Ze kijken niet eens naar wat ze aan het fotograferen zijn.

Flink aquarium

Na zo’n 2,5 uur rond struinen houden we het voor gezien en reizen we terug af naar de stad om een bezoekje te brengen aan de Botanische tuinen. We kijken op het gemak een beetje rond maar het is nog steeds zonnig en eigenlijk is het veel te warm om in de zon rond te lopen (zelfs bij mij loopt het zweet over m’n rug). Na een kort rondje houden we het daarom maar voor gezien.

Op naar de volgende bezienswaardigheid… een bezoekje aan het dakterras van het Marina Bay Sands hotel (die met de vorm van een schip en een zwembad op het dak). Een tip van de chauffeur die ons naar het hotel heeft gebracht. Ook als je geen gast in het hotel bent kun je bovenin (op de 57e etage) genieten van een drankje en het uitzicht. We drinken op het gemak een biertje maar ook daar is het in de zon geen doen dus reizen we op het gemak alvast af richting de Singapore Flyer.

Uitzicht vanaf het Marina Bay Sands hotel

Daar aangekomen kopen we alvast onze tickets en besluiten we een hapje te gaan eten. Er is een deel met allemaal streetfood tentjes op de begane grond van het complex en we krijgen het voor elkaar om voor niet al te veel geld (ongeveer 12 Euro) te eten en te drinken. Gezien de prijzen die je hier betaald voor alle toeristische attracties is het niet erg even wat minder uit te geven 😉

Daarna is het wachten tot het goed donker begint te worden. In de tussentijd hangen we wat rond en maken we wat foto’s van een deel van het Formule 1 circuit. Ze zijn weer begonnen met opbouwen en een deel van de weg is hier nu afgezet voor het verkeer. Het ritje in de Flyer zelf stelt niet teleur. Het uitzicht is prachtig en de skyline van Singapore ziet er fraai uit met de veelal kleurrijke verlichting.

Formule 1 circuit

Singapore by night

Daarna waren we het eigenlijk wel een heel eind beu, veel gezien en rondgelopen en de voetjes beginnen te protesteren. Het vooruitzicht aan een lekkere douche was ook wel prettig. Vandaag zien we wel wat we gaan doen, zal ook een beetje van het weer afhangen. Nu regent het maar meestal klaart het in de loop van de dag wel weer op.

 

Eén reactie

Reisblogs: