De laatste duiken zitten er weer op

Lokale datum/tijd: Donderdag 18 augustus, 21:00

Dat was het dan… de laatste dag duiken bij Lembeh. We hebben 31 duiken gemaakt maar dat hadden er wat mij betreft best nog wel meer mogen zijn.

Helaas hadden we in de ochtend niet meer het geluk van de afgelopen 2 dagen. We kunnen eigenlijk wel stellen dat dit de twee beroerdste duiken waren van deze vakantie. Het enige interessante beestje wat we gezien hebben was een Frogfish (wel een hele mooie, maar toch…), buiten dat was het echt niks.

Mooie kleur Frogfish

Om het een beetje goed te maken wordt er voor de middag een andere duikstek gekozen dan in eerste instantie de bedoeling was. Normaal gesproken blijf je heel dicht bij het resort, de gekozen locatie ligt op ongeveer 10 tot 15 minuutjes varen. Deze derde duik is beduidend beter. We zien helaas geen octopussen meer, maar wel een Sepia die net van z’n lunch (een garnaal) aan genieten is, een Hairy Frogfish, een drietal andere Frogfish soorten, een Zeepaardje en het nodige ander spul.

Murene, die kom je ook echt overal tegen

Deze kwam op de valreep nog even gedan zeggen :-)

Terug op het resort relaxen we eerst nog eventjes waarna we nog wat foto’s maken. Daarna pakken we alvast wat spulletjes in. Onze duikuitrusting hangt nog te drogen op de steiger, die zien we morgen waarschijnlijk vanzelf wel bij de kamer verschijnen.

Gelukkig is de vakantie nog niet helemaal afgelopen en hebben we nog een dag of twee in Singapore te besteden. We gaan in elk geval een bezoekje brengen aan het aquarium en verder zien we wel. Wat we hier niet gaan missen: die vreselijk irritante muggen die ons helemaal verrot hebben gestoken.

 

5 reacties

    1. Had ik gezien, bedankt nog. Gaat helemaal goed komen. Nu nog 2 uurtjes wachten op het vliegveld van Manado.

  1. Time flies jammer van de laatste duiken (wat zijn ze toch lelijk) morgen een goede reis en nog veel plezier in singapore grt

Reisblogs: