Dag nummer 2, hierna nog 23 duiken te gaan…

​Lokale datum/tijd: Woensdag 10 augustus, 18:40

Vandaag was het weer vroeg dag, rond 06:15 opgestaan om op het gemak te kunnen ontbijten en de camera apperatuur weer in elkaar te zetten. Het ziet er al meteen naar uit dat het een zonnige dag gaat worden.

De eerste duik blijft behoorlijk ondiep (rond de 13 meter) dus kunnen we makkelijk de maximale duiktijd van 75 minuten halen. We zien weer een Frogfish, Nidibranches en verschillende garnalen waaronder de Emperor shrimp. Wat toch wel opvalt is dat  er minder critters te vinden zijn dan vorig jaar, helaas een nadelig gevolg van de warmere watertemperatuur. Het record van 15 Frogfishes in een duik zullen we dit jaar waarschijnlijk niet gaan halen. 

Tussen de eerste een tweede duik kunnen we lekker relaxen in het zonnetje in de buurt van een dorpje. Hier zullen we ook de tweede duik gaan maken. Op het eerste oog ziet de locatie er wat minder uitnodigend uit, het is rommelig (zoals in alle Indonesische dorpen) en er drijft best wat afval door het water. 

Achteraf gezien is het toch wel weer de leukste duik van de dag. We zien onze eerste Sepia(tje)s, meerdere Frogfishes en zelfs Mandarijnvissen. Dit blijven hele mooie visjes om te zien.

De derde duik is voor wat betreft koralen de mooieste van de dag. Vooral in het ondiepere deel is veel koraal te vinden. Hier zitten ook meer scholen vis, helaas niet te fotograferen met een macro lens… 

Na deze derde duik lijkt het ons best een goed idee gebruik te gaan maken van de jacuzi… hebben ze deze tenminste niet voor niets aangelegd :-). Het is vandaag ook een stuk warmer dan gisteren dus het is geen straf om lekker in het zwembad te liggen.

2 reacties

Reisblogs: