Weer een mooie dag met veel Manta’s

Lokale datum/tijd: Donderdag 6 augustus, 17:10

We worden wakker voor de wekker gaat dus staan we lekker bijtijds op (rond 7:15). We rapen op het gemak alvast wat spullen bij elkaar en gaan daarna ontbijten. Stefan voelt zich deze ochtend weer fit genoeg om mee te gaan duiken. Omdat we pas tegen 10:00 vertrekken hangen we verder wat rond op de zitzakken voor de kamer.

Het boottochtje naar Manta point verloopt deze keer ietsje rustiger. Als we daar aankomen liggen er best wat andere boten maar er zijn ook best wat duikers die de duik al gemaakt hebben en aan de opvervlakte dobberen. Vandaag zitten we in een groep van 3 duikers, er duikt nog een Finse dame mee (zij zat gisteren ook op dezelfde boot als ik).

De duik begint wat rustig met betrekking tot het aantal Manta’s die we zien, pas na een minuutje of 10 komen we op een locatie waar wat meer te beleven is. Er zitten een aantal hele gave momenten tussen. Er cirkelt een zwanger vrouwtje een langere tijd om het poetsstation heen, af en toe komt ze best dichtbij. Verder zien we een klein groepje van 3 Manta’s die een beetje achter elkaar aan zwemmen en om elkaar heen cirkelen. Hier zit ook weer een zwarte bij.

Drie Manta's!!

Manta nummer zoveel...

Tegen het einde van de duik zien we ook nog een grotere zwarte Manta, deze blijft wat rondjes zwemmen op het gemak dus we kunnen een aantal goede foto’s en filmpjes maken. Verder zien we nog een inktvis, deze hebben we hier nog niet eerder gespot. De duik duurt ruim 65 minuten (die Finse heeft kieuwen denken we… zij verbruikt helemaal geen lucht). We lagen als eerste groep in het water en zijn er als laatste weer uit 🙂 .

Stefan driftig de zwarte Manta aan het filmen.

Na deze duik varen we weer een stuk terug naar ons “favoriete” Crystal Bay. Hier krijgen we eerst onze lunch voor aan de tweede duik wordt begonnen. Prima te doen bovenop het zonnedek van de boot hoewel het even duurt voor het zonnetje er weer door komt. Stefan voelt zich goed genoeg om mee te duiken dus hij gaat het weer proberen. Deze duik komt er nog iemand bij in de groep (de rest van zijn groep maakt de tweede duik niet).

Eenmaal in het water is meteen voelbaar dat de temperatuur deze keer enigszins meevalt. Helaas zien we (misschien ook door de relatief hoge temperatuur?) wederom geen Mola Mola. Zoals we de vorige keer ook hebben afgesproken is het doel zo snel mogelijk naar de tweede “corner” te zwemmen. De stroming is best te doen dus vanaf de tweede corner zwemmen we langzaam terug naar de eerste en dan uiteindelijk weer de baai in.

Camera waar ga je met het meisje naartoe :-)

Zonder Mola Mola is het, als de temperatuur een beetje meewerkt, best een mooie duik. De extra duiker die nu mee is heeft ook een camera en stuitert als een losgeslagen stuiterbal door het water. Zodra we na de safety stop boven komen naait hij er ook meteen van tussen richting de boot die 20 meter verderop ligt… Beetje een apart figuur. Hij deed bij de eerste duik al heel erg z’n best een Manta in te halen om een foto te kunnen maken (kansloos).

Ik maak maar 1 foto deze duik...

Na deze duik varen we weer terug naar het resort waar we iets na 15:00 arriveren. De laatste paar uurtjes van de middag doen we het weer rustig aan. Een beetje bij het zwembad rondhangen en ondertussen weer even het blogje bijwerken…

Morgen staan er niet heel interessante duikstekken op de planning maar misschien zien we nog wat interessants. Je weet maar nooit.

Toevoeging 18:42

Morgen vertrekt de boot toch om 8:00 in plaats van 10:00. Dit betekent dat er ruimte is voor een surfles in de middag. Dit zijn we daarom maar meteen gaan regelen. Morgen rond 13:30 moeten we ons melden bij Newbro…. ben benieuwd. Die kerel daar gaf aan dat het met ons postuur goed te doen moet zijn 😉 .

2 reacties

  1. Blij dat stefan weer opgeknapt is. Opa zegt dat je volgend jaar in mexico moet gaan duiken had hij op tv gezien heb het even opgezocht en schijnt een van de 3 mooiste duikpleken te zijn en lekker warm water wie weet iets voor volgend jaar. Grt

Reisblogs: