Tweede dag, weer veel nieuwe dingen gezien

Lokale datum/tijd: Woensdag 29 juli, 18:10

Vandaag beginnen we de dag, net als gisteren, weer lekker vroeg. We staan om 6:00 op waarna we eerst onze camera uitrusting weer in elkaar zetten. Dit doen we in de camera ruimte waar we gisteren de spullen hebben achtergelaten. Dit werkt toch net iets prettiger dan op de kamer omdat je hier goed licht en voldoende ruimte hebt. Na het ontbijt vaart de boot weer uit naar de eerste 2 duikstekken.

Uitzicht op Lembeh Strait vanaf onze bungalow.

Het is rustig op de boot, slechts 5 duikers als we onszelf meetellen. De grote groep die hier zat vertrekt in de loop van de ochtend. Er zouden aan het eind van de middag wel weer nieuwe mensen aan moeten komen.

Deze eerste duiken verlopen al weer wat soepeler dan gisteren en ook het filmen en fotograferen gaan al beter. We blijven elke duik ruim een uur weg en de duiken zijn ook vrij diep. In de ochtend zien we verschillende beestjes zoals 2 Juvenile Frogfishes, Sepia’s, een Coconut Octopus, een Lembeh Sea Dragon (klinkt heel indrukwekkend maar het beestje is nog geen 3 cm groot) en nog veel meer.

Juvenile (baby) Frogfish, ongeveer 1 centimeter groot.

Na de lunch pikken we uiteraard ook weer de derde duik mee. Aan het begin van de duik zien we meteen al een Blue Ringed Octopus, deze stond bij Stefan nog op het verlanglijstje. Verder zien we nog een Hairy Shrimp, Nudibranches, en verschillende krabbetjes en garnaaltjes. Het is de diepste duik van de dag dus wij en de gids hebben alle drie te maken met deco. Uiteindelijk kom ik boven met nog 8 bar in de fles, ik denk dat dit een record is 😉 . Stefan moet zelfs nog wat langer blijven hangen (zijn nieuwe computer is strenger dan de oude Uwatecs die we gebruiken) en komt pas na 79 minuten het water uit.

Blue Ringed Octopus, hij was niet heel opgefokt dus de blauwe ringen zijn wat minder zichtbaar.

We denken er over om morgen als we nog zin hebben misschien toch een keer een nachtduikje te maken. We zijn benieuwd of je dan meer of ander leven ziet dan overdag.

Kleine bidspinkhaan bij de kamer (we hebben er eerder 1 gezien die een stukje groter was).

2 reacties

  1. geweldig uitzicht en al leuke fotos ben jaloers hier waait en regent het nog steeds gr

Reisblogs: