Nusa Lembongan, heel anders duiken dan op Lembeh

Lokale datum/tijd: Zondag 2 augustus, 15:40

De eerste dag duiken op Nusa Lembongan… Het is hier iets chaotischer geregeld dan op Lembeh. Ze zijn per ongeluk vergeten dat we met Nitrox willen duiken waardoor dit op het laatste moment nog geregeld moet worden. We mogen ook zelf onze camera set vanaf het resort naar de boot sjouwen (zijn we niet meer gewend).

Ook op de boot is het wat drukker dan we gewend zijn. We duiken in een groepje van drie personen plus de gids, onder water is het in elk geval niet heel druk. We hebben geen last van de andere groepen. De derde persoon die bij ons in de groep zit heeft in het begin wat te weinig lood bij waardoor het eventjes duurt voor hij naar beneden kan komen. Ze moeten hem eerst vanaf de boot wat extra lood meegeven.

Onder water ziet het er best prima uit (het is geen Komodo of Raja Ampat, maar dat wisten we toen we hier naartoe kwamen). Voor wat betreft vis zou je het kunnen vergelijken met Egypte. Halverwege de duik opeens flink gebonk door de gidsen tegen hun tank. In het blauw rond de 27 meter is een Mola Mola te zien… hiermee hebben we echt heel veel geluk 🙂 . Er zit hier nog een Nederlander die al 6 duikdagen heeft gehad zonder er eentje tegen te komen. Vandaag zat hij ook op een andere boot dus wederom pech. Verder is het een relaxte duik maar zien we niet echt noemenswaardige dingen.

Mola Mola... wat een bofkonten zijn we toch weer.
Mola Mola… wat een bofkonten zijn we toch weer.
Nemo's, die  zitten echt overal.
Nemo’s, die zitten echt overal.

De tweede duik vindt plaats dicht bij de eerste locatie waardoor het rif vergelijkbaar is. Hier zien we een grote Frogfish (die zou je hier niet direct verwachten), een schildpad en vooral heel veel Nudibranches.

Schildpad.
Schildpad.

Op de weg terug naar het resort vaart de boot voortijdig richting de kant. Schijnbaar kunnen we niet bij het “normale” strand komen en worden we het laatste stuk met een busje gebracht. Het hele proces verloopt beetje rommelig (niet iedereen past in het eerste busje dus is het eerst instappen waarna er weer mensen uit moeten… geen touw aan vast te knopen).

Na het duiken krijgen we lunch op het resort, deze is bij het duikpakket inbegrepen, en daarna kunnen we lekker een beetje relaxen aan het zwembad. Lekker rustig aan 🙂 .

Eén reactie

  1. Hoi hoi
    Nemootjes zien er weer leuk uit
    Wel een mooie trip vol veranderingen
    Jos

Reisblogs: