Laatste dag Lembeh

Lokale datum/tijd: Vrijdag 31 juli, 15:55

Vandaag alweer onze laatste dag hier. Dit betekent dat we geen 3 duiken maar alleen de 2 duiken in de ochtend kunnen maken. Gezien de gemiddelde diepte van de duiken zitten we al een beetje op het randje v.w.b. onze vlucht morgen. We hebben de vroege vlucht van Lion Air om 6:45.

We beginnen de eerste duik op een stek waar we nog niet eerder hebben gedoken, wat verder weg dan de andere duikstekken die we hebben gehad. Hier zien we ook redelijk wat koraal vergeleken met de andere locaties. De duik begint goed. Eerst zien we een Leaffish (hadden we hier ook nog niet gezien) en daarna komen we een Wonderpus tegen 🙂 . Deze stond bij een ander koppel op het wensenlijstje maar ook wij vinden het uiteraard leuk om er op de valreep toch nog eentje te zien.

Wonderpus, deze is weer kleiner dan je zou verwachten.

Tijdens de duik zien we ook nog wat Nudibranches, een Pygmee Zeepaardje (voor ons ook een nieuw “type”) en een tweetal Green Shrimps. Vooral die laatste zijn echt heel klein, deze beestjes zijn 2 tot 3 millimeter groot. Je snapt niet dat de gids het gevonden krijgt.

De tweede duik maken we in een baai waar ook een dorpje ligt. Er zwerft veel afval over de bodem, allemaal goede schuilplaatsen voor het kleine spul. Hier zien we vooral heel veel verschillende Frogfishes waaronder een Giant en 2 kleine Clown varianten. Een van de managers duikt vandaag ook mee en hij telt wel 9 Frogfishes. Naast de Frogfishes is er uiteraard nog een heleboel ander spul te zien, waaronder zelfs een tweede Wonderpus 🙂 .

Sepia (een kleintje, heel schattig).

Gobies, hij kijkt wel een beetje boos...

Na deze duik worden onze spullen netjes schoongemaakt en beginnen we alvast maar een klein beetje met inpakken. We weten nog niet precies hoe laat we worden opgehaald maar dit zal wel vroeg zijn gezien het tijdstip waarop we vliegen. Verder doen we lekker rustig aan en maken we nog wat foto’s.
Deze eerste bestemming is prima bevallen, hopen dat we het op Nusa Lembongan ook zo naar ons zin gaan hebben.

2 reacties

  1. Heb net je volgende bestemming opgezocht en fotos bekeken ziet er geweldig uit las alleen bijna geen internet of heel duur en ook geen pinautomaten maar dat zal je zelf al wel gelezen hebben. goede reis verder en gr van pap en mam

    1. Hoi hoi. Dat van die pinautomaten wisten wel al idd. Morgen even nog wat pinnen op het vliegveld. We worden vanacht om 4u opgehaald.

      Bij het resort daar hebben ze (gratis) wifi, zal wel niet heel snel zijn maar moet goed komen.

Reisblogs: