Laatste dag duiken, helaas geen Mola Mola meer gezien

Lokale datum/tijd: Dinsdag 11 augustus, 18:02

De laatste dag duiken. De vakantie is voorbij gevlogen maar het is voor wat betreft het duiken niet erg dat het klaar is. We hebben het hele noordelijke rif van voor tot achter en terug ondertussen wel gezien en verder is er ook niet heel veel variatie te vinden.

Vandaag zitten we op de boot met een aantal aparte kerels. Ze zitten helemaal onder de tatoeages en ze zijn erg aanwezig. Een ervan kan voor zo ver we kunnen beoordelen best duiken. Hij heeft ook een leuke camera set bij en is al op veel locaties geweest. Er zit ook een kerel bij die we afgelopen week al bezig hebben gezien in het zwembad. Dat ging niet heel soepeltjes. Op een gegeven moment dachten Stefan en ik even dat hij in tranen zou uitbarsten (zo stond hij wel te kijken…).

We laten het allemaal maar een beetje gebeuren en bemoeien ons er verder niet te veel mee. We besluiten vandaag ook maar als laatste groep te gaan. Dan hebben we een beetje de ruimte om onze uitrusting rustig aan te kunnen trekken.

De eerste duik blijven we weer geruime tijd rond de 30 meter hangen op zoek naar een Mola Mola. Het water voelt vrij koud op een aantal momenten dus in dat opzicht had de duik best potentie. Helaas zien we niets bijzonders, alleen een Hawksbill schildpad tegen het einde.

Hawksbill schildpad, dus toch maar even van 10 meter diepte terug naar 20 zakken.

De tweede duik is weer meer van hetzelfde. De stroming is wel weer flink in kracht toegenomen dus ik maak welgeteld 0 foto’s. Geen zin om tegen de stroming te moeten vechten. Aan het eind van de duik zijn we er allebei ook wel klaar mee. Mijn linkeroor gaf al een tijdje wat problemen en doet aan het eind van de duik even serieus pijn… mooi geweest. We zijn ook wel heel blij dat we de eerste duik een Mola Mola hebben gezien, de kans is toch kleiner dan gedacht.

Terug op het resort eerst lunchen waarna we onze camera sets uit elkaar schroeven terwijl de gids, Faldo, netjes onze spullen spoelt en te drogen hangt. We hebben hem nog wel een goede fooi gegeven omdat hij de afgelopen week zo goed z’n best heeft gedaan voor ons.

Verder hangen we weer een beetje rond bij het zwembad. Zodra onze duikspullen zijn opgedroogd gaan we langzaam aan gaan inpakken en dan begint morgen weer de lange reis naar huis.

We worden rond 8:30 opgepikt, de boot naar het vaste land vertrekt rond 9:00. Als de zee net zo wild is als vandaag dan wordt dat lachen. Een van de managers hier is vandaag naar Bali gevaren en schijnbaar zaten er mensen aan boord te gillen (beetje overdreven misschien maar in de baai was al behoorlijk wat golfslag te zien).

Zometeen nog maar een laatste keertje genieten van het uizicht aan het strand.

 

P.s: Ik had nog wat meer plaatjes willen uploaden, maar het internet is weer een beetje (te) traag.

2 reacties

  1. Jammer van de mola mola maar krijg toch een beetje het idee dat jullie het daar wel gezien hebben. Verder een hele goede reis terug en ik hoor wel hoe laat ik jullie moet ophalen tot donderdag grt

Reisblogs: