Een beetje een suf (maar wel relaxed) dagje

Lokale datum/tijd: Woensdag 5 augustus, 16:27

We kunnen deze ochtend een uurtje uitslapen tot 7:30. Stefan gaat daarna in elk geval wel mee ontbijten en hij heeft al wat dingetjes bedacht om de ochtend mee te kunnen vullen (foto’s maken van het resort, de reiskleding uitspoelen en verder een beetje relaxen).

Even de percentages voor de Nitrox meten.

Ik zit vandaag op de B-boot, de Mogli. Voordeel is dat er weinig andere duikers zijn (nog 2 duikers en 2 snorkelaars), nadeel is dat de boot kleiner is en er is geen afgesloten gedeelte. Mijn camera ligt in de zon en moet ik daarom noodgedwongen een beetje onder mijn handdoek wegstoppen, hierdoor wordt deze zeiknat. Niet optimaal.

De eerste duik is verder niet heel bijzonder. De duikgids claimt een grote haai te hebben gezien… helaas heb ik dit gemist. Verder zitten er best aardige stukken rif bij, maar ook stukken met veel dood koraal.

Beetje koraal.

De tweede duik is iets beter. We zien drie Orang Oetan krabben, een aantal Scorpion fish en als bonus nog een whitetip reef shark. Er zijn mensen die hier al 10 dagen hebben gedoken die nog geen haai hebben gezien, dus het was een mazzeltje.

Orang Oetan krab.

Scorpion fish

Rond 13:15 kom ik weer terug op het resort. Stefan zit me al op te wachten met de camera om foto’s en een filmpje te maken. Hij heeft zich verder wel goed vermaakt gedurende de ochtend en hij voelt zich ook weer een beetje beter. Zodra ik m’n spullen in de kamer heb opgeborgen schuiven we aan voor de lunch. Vandaag voor Stefan weer nasi en voor mij mie met allebei wat kroepoek en een gebakken eitje.

Volgens de planning vertrekken we morgen en overmorgen pas om 10:00… met de surflessen gaan we het dan niet redden en voor Stefan is het beter als hij nog een extra dagje rustig aan doet. Ze weten hier wel te vertellen dat het overmorgen weer 8:00 gaat worden. We lopen daarna nog even langs de Newbro surfing (die zitten hier om de hoek) om te vragen hoe en wat. Het blijkt geen probleem te zijn als we op de 8e en 9e pas gaan lessen, kwestie van een dag van tevoren weer even langs lopen. Dit soort dingetjes gaan altijd lekker makkelijk in Indonesië 🙂 .

Morgen dus weer naar Manta Point en we zitten gelukkig weer op de Freedom. Daarna hebben we ook lunch op de boot. Hopen dat het net zo’n feestje wordt als de vorige keer 🙂 .

 

2 reacties

Reisblogs: