De (niet zo heel soepele) reis naar Nusa Lembongan

Lokale datum/tijd: Zaterdag 1 augustus, 21:10

Vanochtend vetrekken we al vroeg richting het vliegveld om de vlucht van 6:45 te halen. We staan rond 3 uur op en iets na half 4 zitten we op de boot naar het vaste land. Na iets meer dan een uurtje rijden komen we aan bij het vliegveld van Manado. Het inchecken verloopt soepel hoewel we schijnbaar nog extra belasting moeten betalen (?) naast het overgewicht van de koffers. Dat van die belasting is een beetje een vaag verhaal maar alles bij elkaar zijn we nog geen 30 Euro kwijt dus we maken ons er maar niet te druk om.

Gaandeweg tijdens de vlucht blijkt dat we een tussenlanding hebben op Makassar (zuid Sulawesi). Daar gaat het een beetje mis. Onze vlucht richting Bali zou weer rond 9:10 moeten vertrekken, helaas krijgen we uiteindelijk te maken met bijna 2 uur vertraging. Niet heel ongewoon op binnenlandse vluchten maar wel vervelend. Je hebt ook geen idee hoe lang het kan gaan duren want reizigers informeren is niet iets waar ze in Indonesië in uitblinken.

Als we dan eindelijk op Bali aankomen, net iets na het middaguur, blijkt dat het busje wat ons naar de haven zou moeten brengen al weg is. De chaffeur wist ook niet hoe lang het ging duren dus is hij maar vetrokken. We komen wel een mannetje tegen met een 2 Fish shirtje die aangeeft het beste een taxi te kunnen nemen. Bij gebrek aan een andere optie doen we dit dan ook maar.

14 Euro armer en een tikkie uit ons goede doen komen we aan bij het strand (je kunt niet echt van een haven spreken). Het is daar even zoeken maar we belanden toch op de juiste boot. Wel is het weer even wennen aan de drukte. Het boottochtje zelf duurt iets meer dan een half uur. Er zit nog een klein mannetje aan boord (Australiërs?) die de snelle boot en de golven helemaal prachtig vind. Best grappig om te zien 🙂 .

Na nog een kort ritje komen we eindelijk aan op het resort. We moeten weer wat papierwerk invullen waarna we onze duikspullen bij elkaar rapen zodat ze deze alvast klaar kunnen leggen voor morgen. Rond 17:30 krijgen we nog een korte duikbriefing.

Daarna gaan we eerst maar een hapje eten. We hebben vanochtend een muffin op voor het ontbijt en dat was het wel zo’n beetje. We hebben allebei ook wel honger… Langs het strand vinden we een leuk tentje waar we goed kunnen eten (Stefan neemt voor de afwisseling spaghetti en ik de kipsate). Het uitzicht over zee is super.

Verzameltijd voor het duiken hier is 8:00. Op Lembeh was dit 7:30 dus we kunnen nu een half uurtje langer uitslapen 🙂 . We zijn benieuwd. Helaas heeft de Mola Mola zich de afgelopen periode wat minder laten zien, de watertemperatuur is te hoog (26 graden, en op sommige plekken slechts rond de 20…. brrrrr).

 

P.S. We zijn allebei ondertussen helemaal verrot gebeten door de muggen, we vinden constant nieuwe bulten. En ze jeuken echt verschrikkelijk (en ik ben de prikweg vergeten) 🙁 .

2 reacties

    1. De Deet hebben we altijd wel bij… prikweg is een ander verhaal. Ze prikken hier alleen dwars door de Deet heen de rotzakken.

Reisblogs: