De Manta’s hadden zeker ook weekend

Lokale datum/tijd: Zondag 9 augustus, 15:05

Vandaag wederom de bekende duikstekken Manta Point en daarna Crystal Bay (onze favoriet). Gisteren hadden ze ons in eerste instantie op de B-boot ingedeeld maar na een opmerking hierover tegen onze gids zijn we toch weer ingepland op de Freedom 🙂 .

Vandaag zit het helaas niet mee met de Manta’s. Na een kwartier hebben we nog niets gezien, daarna komen er toch nog een tweetal voorbij. Ook de rest van de duik weinig Manta’s meer te bekennen. We zien er nog wel enkele keren eentje maar dit lijken dezelfde te zijn als de 2 die we eerder al zagen. Daarna gaat de gids maar op zoek naar wat slakjes e.d. Stefan en ik hebben het ondertussen allebei koud dus we hebben het eigenlijk wel gezien.

Twee Manta's, de grotere voorop gevolgd door een wat kleinere.

In onze groep zit vandaag weer dezelfde vreemde vogel van gisteren. Aan het begin van de duik is hij meteen pleitte en ook na de safety stop naait hij er weer van tussen… niet heel netjes. Dit was mijn 350’ste duik die ook met “maar” 2 Manta’s natuurlijk nog steeds best mooi was 🙂 .

Tijdens de oppervlakte interval in Crystal Bay zijn er een aantal Franse cursisten die ze eerst 10 minuten laten watertrappelen (zonder loodgordel, beetje flauw) en daarna rondjes om de boot laten zwemmen. De diepere bedoeling hierachter is ietwat vaag maar het is best grappig om te zien. Beetje leedvermaak ook omdat het water best koud is.

De tweede duik begint best relaxed in de baai en de watertemperatuur is vandaag ook goed te doen. We zien een aantal Sepia’s, een steenvis, krabbetjes en nog wat klein spul. Daarna gaan we onderweg naar de eerste corner. Gaandeweg blijkt dat we best tegen de stroming in moeten zwemmen dus ik had al het vermoeden dat we de tweede vandaag niet gingen halen. Bij de eerste punt zie ik nog een schildpad passeren (geen foto’s kunnen maken helaas) en daarna besluit de gids om te draaien. Op een of andere manier is de stroming nu weer gedraaid (tja) dus moeten we er weer tegenin ploeteren… deze keer is zelfs nog een flink tandje zwaarder dan de heenweg. Uiteindelijk eindigen we allemaal kruipend over het rif waardoor ik naderhand nog een splinter koraal uit m’n vinger moet vissen.

Sepia, deze blijft best goed zitten.

krabbetje

Tegen de tijd dat we weer terug zijn in bij de baai zitten Stefan en ik allebei rond de 50 bar dus beginnen we aan onze safety stop. Het begin van de duik was best leuk, later hebben we eigenlijk weinig meer gezien. Veel te druk bezig met vechten tegen de stroming.

We zijn in elk geval blij dat we vandaag geen surfles meer hebben gepland zodat we de rest van de middag lekker in het zonnetje aan het zwembad kunnen liggen. Een beetje uitrusten kan ook geen kwaad 🙂 .

Reisblogs: