De derde duikdag zit er al weer op

Lokale datum/tijd: Donderdag 30 juli, 21:07

De dag begint zoals gebruikelijk. Rond 6:30 ontbijten en om 7:30 vertrekt de boot voor de eerste 2 duiken. Vandaag zitten we met in totaal 6 duikers en 3 gidsen op de boot. De ochtend duiken zijn weer prima. We zien onder andere zeepaardjes, een Blue Spotted Stingray, twee kleine Coconut Octopusjes, garnaaltjes, Sepia’s, een Orang Oetan krab en nog veel meer.

Kleine Coconut Octopus

Nudibranch

Na de lunch maken we de derde duik bij Police Pier. Hier zouden we gisteren al gaan duiken maar omdat een andere boot ons voor was is besloten een andere stek te nemen. Ik heb aangegeven graag een Harlequin Shrimp te willen zien en die zouden hier moeten zitten.

Tijdens deze duik zien we echt heel veel leuke critters zoals verschillende (grote en kleine) Nudibranches, een kleine Frogfish, een zeeslang, een grote Mantis Shrimp en nog wat beestjes waarvan we de naam op zouden moeten zoeken… Aan het einde van de duik zien we ook de twee Harlequin Shrimps (deze zitten altijd in paartjes van twee), ik ben helemaal happy 🙂  . Ze zijn wat groter dan ik had verwacht dus met m’n macro lens en +4 diopter krijg ik ze er helaas niet samen op. Toch zijn de foto’s best geslaagd en Stefan heeft een leuk filmpje kunnen maken.

Harlequin Shrimp, deze stond nog op mijn wensenlijstje.

We moeten daarna even zin maken (vooral vanwege de kou) maar we besluiten toch een nachtduik te gaan maken. Men geeft aan dat je tijdens een nachtduik doorgaans meer en ander leven ziet dan overdag. Rond 16:45 vetrekt de boot naar een duikstek hier dicht in de buurt. We zijn de enige gasten die een nachtduik maken, het is dus lekker rustig op de boot.

De eerste 20 minuten van de duik zijn toch wel wat teleurstellend, we zien eigenlijk helemaal niets… Daarna begint de boel een beetje tot leven te komen. Het is zeker niet de beste duik van de dag maar we zien toch weer wat nieuwe dingetjes zoals een Bobtail Squid en diverse krabbetjes. De duik zou eigenlijk maximaal een uur duren maar ook nu zitten we weer rond de 70 minuten voor we weer terug aan boord zijn.

Nog een Frogfish(je).

Als we weer bij het resort arriveren is het inmiddels bijna half 8 dus we schuiven meteen maar aan in het restaurant. Er valt hier in de avond sowieso verder weinig te beleven (om 8 uur is iedereen vetrokken naar z’n kamer) dus het heeft niet veel zin om eerst te douchen.

Morgen alweer onze laatste dag duiken bij Lembeh. We kunnen de twee ochtend duiken nog maken (we vertrekken erg vroeg) en daarna is het spullen afspoelen en weer inpakken. We hebben in elk geval de critters gezien die op ons wensenlijstje stonden dus wat dat betreft is ons verblijf nu al helemaal geslaagd 🙂  .

2 reacties

  1. Time flies veel plezier met de laatste duiken en dan een goede reis weer gr

Reisblogs: