Voor wat betreft het duiken een wat gemiddeld dagje

Lokale datum/tijd: Zaterdag 2 augustus, 21:09

De wekker ging vanochtend en eigenlijk hadden we allebei behoorlijk wat moeite om wakker te worden. Het vroege opstaan en het duiken zijn schijnbaar toch best vermoeiend.

Alvorens we vanuit het hotel richting de haven vertrekken regelen we eerst de excursie voor aankomende maandag. Dit is zo gepiept (je hoeft eigenlijk alleen maar aan te geven dat je een dagtrip wil maken om meer van de omgeving te zien). Er staan sowieso een waterval en rijstvelden in de vorm van een spinnenweb (klinkt spannend) op de planning.

Vandaag zijn Stefan en ik de enige personen op de boot die al eerder met Divine Diving hebben gedoken, de rest van de groep is nieuw. Deze keer ook twee Nederlandse gezinnen waarvan er eentje uit Drunen komt (kleine wereld).

Uitzicht op Flores vanaf de boot

Omdat er wat onervaren duikers bij zijn (zelfs kinderen / tieners) zijn de duikstekken van vandaag weer relatief simpel, en daardoor misschien ook wat minder interessant. Tijdens de eerste duik zien we eigenlijk geen noemenswaardige dingen.

De tweede duik is vele malen beter. Veel koraal, grote scholen vis en meerdere Napoleons. Ook het zicht is beter waardoor het maken van foto’s wat  beter gaat. Een van de andere groepen zien ook nog twee haaien, deze hebben wij helaas gemist.

Koraal bij Batu Balong

Nemo's, ze blijven leuk

Na de lunch maken we de derde duik. Er wordt tijdens de briefing verteld dat het een driftduik wordt. Bij “driftduik” denken Stefan en ik aan een beetje relaxed jezelf met de stroming langs het rif laten gaan. Het “relaxed” kun je eigenlijk wel weglaten. Het gaat er weer behoorlijk ruw aan toe. Tijdens de duik zien we 4 schildpadden, maar daarnaast ook niet veel bijzonders.

Grote scholen kleine visjes

Hopelijk gaan we morgen nog ergens een duikje maken waar we kans hebben op haaien of Manta’s. Het zal denk ik wel een beetje van de rest van de groep afhangen waar we naartoe gaan (central of het noorden).

Vandaag hebben we eerst weer een hapje gegeten voor we terug zijn gegaan naar het hotel. Daarna is het weer het dagelijkse ritueel van camera uitrusting schoonmaken, de foto’s en filmpjes op de laptop zetten en de boel weer in elkaar zetten.

2 reacties

  1. Hey zus,

    Lees dat jullie het goed naar jullie zin hebben, hoop dat je wel wat meer foto’s hebt van de varanen en onderwaterbeestjes (vind ik leuk natuurlijk) wel vermoeiend he vakantie haha lekker lui zijn is er niet bij zo te lezen. Wij vertrekken overmorgen dus lees je blog een weekje niet als we weer terug zijn stuur ik nog ff berichtje. Heel veel plezier nog, niet te bruin en voorzichtig.
    liefs je zusje zwager en neefjes

  2. Jammer dat er niet wat meer ervaren duikers zijn maar wie weet bij het volgende duikadres zijn vandaag bij de spinnen geweest alles goed verder nog veel plezier gr

Reisblogs: