Raja Ampat, een mooi paradijsje

Lokale datum/tijd: Zondag 10 augustus, 21:50

Na een heel kort nachtje staan we rond 2:15 op om de laatste spulletjes nog even in te pakken en nog een hapje te kunnen eten. Er staat brood en jam klaar. Toch lekker om nog evenwat te kunnen eten voor vertrek.

De reis verloopt verder voorspoedig en rond 7:30 komen we aan in Soring. Het tijdsverschil met Nederland is nu 7 uur. Helaas moeten er nog een aantal gasten mee naar het resort die pas rond 12:30 aankomen. Daarom kan de boot pas rond een uurtje of 2 vertrekken. In de tussentijd kunnen we in een hotel wachten tot het zo ver is.

Uiteindelijk blijkt dat devlucht van de andere gasten iets is vertraagd. Toch komen we uiteindelijk rond een uur of 4 aan op het resort. “Welcome to paradise” zegt het bord en dit blijkt zeker waar te zijn.

We worden welkom geheten door de eigenaren waarna we een korte rondleiding krijgen en naar onze kamer worden gebracht. Het ziet er allemaal prachtig uit en meteen al zien we meerdere blacktip haaien en andere vissen in het water voorbij zwemmen. Er zit hier ook veel leven (vogels, krabben, insecten helaas ook).

We mogen even op het gemak uitpakken en om 18:00 krijgen we op het duikcentrum een korte briefing. Dagtrips zijn hier geen enkel probleem (in tegenstelling tot op Palau), mits je een dag van tevoren je wensen aangeeft. Morgenvroeg worden we voor onze eerste duikdag om 7:45 bij het duikcentrum verwacht, de boot vertrekt rond 8 uur.

Tijdens het avondeten blijkt dat het resort maar half vol zit (het is enigzins off season). Op zich geen probleem, Stefan en ik krijgen ook een eigen gids.

Hopelijk kunnen we morgen wat mooie foto’s posten (de wifi is soms erg traag en je betaald hier per 10 minuten). We hebben wel wifi in de kamer wat een extra is… ze hebben net een upgrade uitgevoerd waardoor wij in onze kamer nog net van de wifi kunnen profiteren.

Eén reactie

  1. Geniet van het paradijs hier heel wat anders bejaarde verjaardag en heel veel regen een kapot zonnescherm en een mankement aan de serre dus wees blij dat je daar zit bij julliecthuis alles goed horen weer van julli via de blog gr van pap en mam

Reisblogs: