De laatste echte vakantiedag en onze laatste 2 duiken

Lokale datum/tijd: Zaterdag 16 augustus, 22:35

Vandaag dan echt de laatste 2 duiken….

Als we wakker worden regent het en de lucht ziet er niet heel veelbelovend uit. Toch trekken de buien hier altijd vrij snel over dus tegen de tijd dat we naar het duikcentrum lopen is het al weer droog en begint er zelfs weer een beetje zon door te komen. Vandaag gaan we de duiken op lokale stekken maken, wel twee van de betere als we de manager van het duikcentrum mogen geloven.

De eerste locatie ligt wat meer in de open zee en heet “Fish Heaven”. Al aan het begin van de duik kom ik er achter dat wanneer ik mijn camera aanzet er geen teken van leven komt… ik begin te vermoeden dat ik na de excursie van gisteren ben vergeten de opgeladen batterij weer in de camera te doen (echt iets voor mij). De gids is ook behoorlijk verbaasd dat ik geen foto maak wanneer we een Giant Stingray zien. De duik is evengoed mooi, ook zonder het maken van foto’s. Naast de Stingray zien we onder andere een schildpad en het nodige aan macro.

Je ziet hier heel veel fel (rood) gekleurd koraal

Omdat we dicht bij het resort zijn kunnen we tijdens het uurtje aan de oppervlakte terug varen zodat ik voor de tweede duik een batterij kan halen. Zo gezegd zo gedaan, zo kan ik in elk geval nog tijdens de laatste duik foto’s maken. Stefan en ik hebben aangegeven graag nog een keer een Wobbegong te willen zien, voor de tweede duik wordt daarom een stek gekozen waar ze regelmatig worden gesignaleerd. We hebben geluk en zien twee (zwemmende!) Wobbegongs, een aantal Bluespotted Stingrays en ook hier weer klein spul.

De Wobbegong neemt gelukkig even een pauze

Visjes

Na de duik worden onze spullen netjes gespoeld, gedroogd en uiteindelijk naar onze kamer gebracht. In de tussentijd lopen we via een jungle pad naar de andere kant van het eiland waar ook “House Reef 2” zicht bevindt om wat rond te kijken en nog een aantal foto’s te maken. Er zitten hier overal baby Blacktips en deze keer zien we ze ook op de kleine visjes jagen. Heel mooi.

Jungle pad naar de andere kant van het eiland

Hagedisje, er zit hier echt overal leven...

Rond 17:15 vertrekken we met de boot om verschillende vogels, waaronder de Hornbills, te spotten. Je krijgt een verrekijker mee die ook echt nodig blijkt te zijn. We zien verschillende soorten vogels maar de meest interessante zijn de witte Kaketoes (die proberen we al de hele week te zien) en de Hornbills. De Hornbills komen elke avond naar “Hornbill Island” om daar de nacht door te brengen… we zien zeker 60 tot 70 stuks die in tweetallen of kleine groepjes komen aanvliegen. Een mooi gezicht. Ze maken ook een hoop herrie.

Daarna besluiten we de rekening te gaan betalen en is het inpakken voor morgen. Er vertrekken ook gasten die een vroege vlucht hebben dus helaas worden ook wij al om 7:00 met de boot naar het vaste land gebracht. We mogen in Sorong wel weer een aantal uurtjes wachten in een hotel alvorens we naar het vliegveld worden gebracht. Het vliegveld hier is echt heel klein (eigenlijk is het maar 1 hal) dus gelukkig maar dat ze deze optie bieden. We hebben uitgerekend dat de reis naar huis ongeveer 35 uur duurt… best een lange zit maar het is het waard. De vakantie was super, we hebben genoten 😀

2 reacties

  1. Jammer jammer dat het bijna voorbij is wij wensen jullie alvast een hele goede terugreis gr pap en mam

Reisblogs: