Wrakduiken

Lokale datum/tijd: Vrijdag 24 februari, 19:00

Afgelopen nacht helaas een beetje last gehad van een vertraagde jetlag. Het duurde best lang voor we sliepen en tussendoor zijn we ook meermaals wakker geworden. We moesten sowieso bijtijds opgestaan. Plan was om 7 uur op het duikcentrum te zijn voor de eerste duik.

Het eerste wrak, de Kogyo Maru, was hooguit een minuutje of 10 varen. Omdat het de eerste duik is heb ik besloten de camera nog niet mee te nemen, Stefan heeft wel nog wat leuke filmpjes kunnen maken met de Gopro. Dit wrak hadden we tijdens onze vorige reis hier naartoe ook al eens gedaan. Het zicht was wel best slecht. Schijnbaar is dit al een paar dagen zo. Wat dat betreft vind ik het niet zo erg dat ik geen camera bij de hand heb.

Na de duik konden we nog een hapje eten als ontbijt. We waren alleen aan de late kant dus naar ons idee was dat wat we nog konden krijgen wel wat karig (geen broodbeleg meer etc.).

De tweede duik vindt plaats om 10:30. Er kan hier 4x per dag worden gedoken maar wat ons betreft is 2 duiken voor vandaag genoeg. Dit wrak kennen we nog niet. Wanneer we terugzwemmen richting de ankerlijn zien we nog een schildpad dus alles bij elkaar een leuke duik gehad.

Na de lunch besluiten we een keer naar een uitkijkpunt te klimmen. Het is een beetje een stijl klimmetje en bovenop de rotsen is het erg warm maar het uitzicht is wel de moeite waard. Daarna zijn we nog naar het privé strandje gezwommen wat je voorheen ook kon boeken. Het pad (de steiger) naar dit deel toe is dusdanig vervallen dat deze is afgesloten. Ook de hut zelf is in slechte staat. Zonde… Waarschijnlijk is er sinds corona niets meer aan onderhoud gedaan.

Uitzicht

Nu weer een potje poolen en dan is het plan morgen de camera mee te gaan nemen.

Reisblogs: