Rustig dagje

Lokale datum/tijd: Zondag 5 maart, 22:54

Om kwart over 6 staan we op om ons klaar te maken voor de duikdag. De boot vertrekt rond 7 uur. Als we wakker worden regent het best hard en als we eenmaal op de boot zitten blijkt dat de zee nogal ruw is. Ze gaan proberen naar Gato Island te varen maar als het niet te doen blijkt duiken we bij het eiland.

Deze poging loopt al heel snel op niets uit. We zijn al zijknat van al het water wat over het dek klotst voor we omdraaien. De duik die we dan bij het eiland zelf maken is best leuk. Omdat ik me had ingesteld op Gato had ik helaas wel de groothoek lens op m’n camera zitten. Bij deze duikstek kan ik daar weinig mee dus de camera blijft op de boot.

We zien tijdens de duik veel klein spul zoals zeepaardjes, garnalen, ghost pipefish en sepia’s. Verder jat ik nog een double-ender bij Maurits en Rick weet zelfs zijn backup lamp te stelen (we maken er onderling regelmatig een sport van ongemerkt spullen van een ander te pakken). Terug op de boot krijgen we nog een stuk gebak. Geen idee ter ere waarvan maar het smaakt goed.

In de middag lopen we een rondje op het eiland. Leuk om eens wat meer van het dorp te zien. Onderweg stoppen we bij een barretje voor smoothies, friet en ijs.

Morgen gaan we aan het eind van de ochtend één duikje ergens bij het eiland maken. Het weer zal vergelijkbaar zijn met vandaag dus we hebben aangegeven Gato Island dan voor dinsdag te willen bewaren.

Reisblogs: