Filipijnen 2023

Lokale datum/tijd: Donderdag 23 februari, 19:17

Na een voorspoedige reis van 2 dagen (wat duurt dat altijd lang) zijn we eindelijk aangekomen op Sangat Island Resort.

Dinsdag netjes volgens schema vetrokken van Schiphol en na een tussenlanding in Singapore kwamen we woensdag in het begin van de middag aan in Manila. Het was even wat gedoe met de transfer naar het hotel maar zoals altijd komt het uiteindelijk allemaal wel goed.

Na onze spullen in de kamer te hebben gedropt zijn we nog even Manila in geweest. De boulevard aan zee was best gezellig en daar hebben we nog een lekker ijsje gescoord (ze hadden ube ijs 🙂 ). Bij een restaurantje prima gegeten waarna we op het gemak terug naar het hotel zijn gegaan. Voor een eerste nacht hebben we ook prima geslapen, weinig last van jetlag deze keer.

De volgende dag zijn we bijtijds vetrokken naar het vliegveld voor het laatste deel van de reis naar Busuanga. We hadden met de baggage alleen wel een kleine tegenvaller: we wisten dat er bijbetaald moest worden voor het overgewicht maar in het verleden viel dat altijd reuze mee. Nu kregen we een gepeperde rekening van zo’n €300 voor 6 koffers. Er werd ons verteld dat het op voorhand regelen ook kan en dat dat goedkoper is. Dus in Busuanga naar de balie van de luchtvaartmaatschappij, blijkt het echt een tienvoud te schelen… jammer dat we dat niet op voorhand wisten 🙁

De gehele reis is uiteindelijk prima verlopen dus verder geen klagen. Vanmiddag hebben we nog gesnorkeld en lekker van het zonnetje genoten.

Morgen starten we om 7u (voor het ontbijt) met onze eerste wrakduik. Dit kon 4 jaar geleden nog niet maar je bent dan de andere resorts voor. Na de duik ga je dan ontbijten. Chris (van de afdeling duiken) was ook best makkelijk bij de intake. Gezien onze apperatuur en aantal duiken gelooft hij wel dat het goed gaat komen…

We gaan het morgen zien. Nu eerst genieten van een biertje en een potje poolen.

Reisblogs: