Barracuda Lake en de Ekkai Maru

Lokale datum/tijd: Maandag 27 februari, 18:38

Zoals gisteren al aangegeven gaan we voor onze eerste duik naar Barracuda Lake. Een hot spring maar dan het formaat van een meer. Het is fijn dat we een keer op voorhand kunnen ontbijten (ontbijt is hier normaal gesproken vanaf 7 uur) omdat we ons pas rond 7:30 klaar hoeven klaar te maken voor vertrek. De keuze wel/geen wetsuit is even lastig, het water kan maximaal 40 graden zijn op diepte maar bovenin is het weer een stukje koeler. Ik besluit hem wel aan te trekken en Stefan gaat zonder.

Bij aankomst krijgen we zoals altijd briefing waarna we ons klaarmaken voor de duik. Als we afdalen is het water inderdaad best warm. Stefan had wel een cap opgedaan om zijn oren te beschermen maar die gaat al vrij snel af. Buiten wat kleine vissen en garnalen zit er weinig leven in het meer.

Het voelt een beetje als de afgravingen thuis vanwege de zandbodem en de beperkte hoeveelheid leven, op de temperatuur en het zicht na. Wel een leuke ervaring. Onze computers geven allemaal een maximale temperatuur aan van 37 graden wat na een tijdje toch best warm word. Het was fijn op een gegeven moment weer op te stijgen naar de koelere laag.

Eenmaal terug op het duikcentrum overleggen we of we de tweede duik nog voor of na de lunch willen maken. We kiezen ervoor om dit voor de lunch te doen. Het tweede wrak is de Ekkai Maru (Morazan). Dit wrak hebben we de eerste dag al gezien maar deze keer doen we een andere route. De gids laat nu een lucht pocket zien die er schijnbaar al in zit vanaf het moment dat hij in 1944 is gezonken. Advies is ook de lucht vooral niet te ademen en je ademautomaat in te houden.

Verder zouden er schoenzolen zichtbaar moeten zijn in één van de gangen maar Stefan en ik missen die (we zwemmen achterop dus we krijgen niet altijd alles mee). De schoenzolen zijn schijnbaar vast gesmolten toen het schip tot zinken werd gebracht en er brand uit was gebroken.

Na de lunch gaat Stefan met een aantal anderen het resort verder verkennen, ze gaan bekijken of ze ergens een pad kunnen vinden en meer van de omgeving kunnen zien. Ik heb gisteren een snee in de onderkant van mijn voet opgelopen tijdens het snorkelen dus lopen gaat wat moeizaam. Kan ik eens op het gemak een aantal foto’s bewerken en backups maken.

Tot nu toe hebben we nog geen klagen gehad deze vakantie. Het weer is goed (op twee buitjes na gisteravond is het vooral zonnig geweest) en ‘s avonds vermaken we ons prima met poolen of een spelletje. Het mag nog wel even zo blijven duren.

2 reacties

  1. Neem het ervan, zou ik zeggen. Het is dat ik wat heb met duiken, namelijk dat ik niet onderwater durf. Maar verder zou ik wel willen ruilen:-)

Reisblogs: