Yesssss!!!! We kunnen weer

Lokale datum/tijd: Zaterdag 5 oktober, 17:47

Zodra we wakker worden besluit Stefan toch om de eerste duik ook een poging te gaan wagen. Voor het ontbijt brengen we daarom ook zijn spullen naar het duikcentrum. De eerste duik gaan we maken bij de Olympia Maru, een Japans vrachtschip. Deze is met alle andere wrakken hier tijdens een aanval door de Amerikanen op 24 september 1944 gezonken.

Voor foto’s verwijzen we naar Google aangezien we de camera’s maar hebben gelaten voor wat het is. Eigenlijk zijn we al heel blij dat we zonder problemen beneden zijn gekomen. We hebben het zelfs tot bijna 30 meter gehaald :-). Bij aankomst via de ankerlijn op het dek worden we meteen begroet door een flinke schildpad. Daarna gaan we het ruim via de openingen aan dek binnen. Het is geen moeilijk wrak en er is constant goed zicht op natuurlijk licht van buiten. Wel een relaxte duik om mee te beginnen.

De tweede duik is (helaas) een rifduik. Deze volgt vrij snel op de eerste dus ook deze keer hebben we geen camera’s bij en het duikt eigenlijk ook wel eens lekker zonder. De kwaliteit van het rif is teleurstellend. Zelf vinden ze het prachtig maar we hebben echt veel beter gezien. Het leven is ook maar minimaal, een verdwaalde sepia en een paar visjes en dan houdt het wel een eind op.

Na de lunch knallen we meteen door voor de derde duik. Dit is gelukkig wel weer een wrakduik. Deze duik gaan we naar de Morazan, ook een vrachtschip. Het wrak ligt op z’n kant wat het nog lastiger maakt om in te schatten waar je jezelf binnenin bevindt. Wel heel leuk om er doorheen te zwemmen, echt de moeite waard. Op de weg terug gaan we bovenlangs voor de fraaie koralen en de scholen vis. Genoeg te zien. Camera’s gaan we niet meer meenemen. De boten zijn er niet echt op ingericht en in de wrakken is het toch wel fijn dat lompe ding niet mee te hoeven zeulen. Het zicht is toch dusdanig slecht dat de foto’s waarschijnlijk meer stof dan iets anders zouden opleveren.

Zowel Stefan als ik hebben tijdens het duiken nauwelijks meer last van de verkoudheid. Klaren gaat prima en als we een beetje rustig aan doen komen we goed beneden. Geen idee of het de pillen zijn maar voor morgen hebben we nog een voorraadje klaar liggen. Idee is dan nog eens 3 duiken te maken (is net te doen met onze vlucht de dag erna). Dan hebben we toch nog alle duiken uit het geboekte pakket kunnen maken.

We zijn in elk geval super blij dat we onszelf weer goed voelen en weer kunnen doen waar we voor kwamen, namelijk wrakduiken :-).

2 reacties

  1. Heel goed en zoals je net gelezen hebt is het ook goed met de vissen thuis alleen groen glas grt

    1. Dat gaan we fixen als we thuis komen… wordt een leuk klusje. Dadelijk na het eten een klein biertje om een beetje te vieren dat het weer gaat, moet kunnen 😁.

Reisblogs: