Sangat Island resort

Lokale datum/tijd: Woensdag 2 oktober, 18:03

Afgelopen nacht heb ik gelukkig het grieperige gevoel uitgezweet en in de ochtend voel ik me al een stuk beter. Nog steeds wat verkouden maar gelukkig alleen maar dat. Bij Stefan is de verkoudheid juist een stuk erger geworden.

Voor we gaan ontbijten ruimen we de koffers alvast in, hebben we dat maar gehad. Als we na het ontbijt de laatste spulletjes bij elkaar hebben geraapt checken we uit en is het nog iets meer dan een half uurtje wachten tot we om 10 uur worden opgehaald.

De reis zelf verloopt voorspoedig. Op het vliegveld worden we al opgewacht door medewerkers van Sangat dus we kunnen meteen door. Met ons gaan er nog 8 andere mensen naar dit resort. Het is ongeveer 3 kwartier rijden en nog een klein stukje met een speedboot.

De aankomst hier verloopt gelukkig soepeler dan bij Club Paradise. Het is hier wel opletten geblazen met (glimmende) spullen zoals telefoons etc. Deze moet je niet onbeheerd buiten laten liggen want dan worden ze gejat door de apen. Het zou niet de eerste keer zijn dat ze een Iphone moeten zien terug te pakken. Kleding is geen probleem. Slippers moet je ook niet beneden bij de trap van de kamer laten staan want dan gaat de hond (Amber, een soort herder van 4 maanden… lief beestje) er mee aan de haal.

Onze kamer

De kamers zijn behoorlijk basic (geen airco of warm water) maar ze zien er netjes uit en het uitzicht is erg mooi.

Uitzicht vanaf het balkon

Nadat alles met de kamer is geregeld kunnen we gaan lunchen. We zitten hier volpension dus het is zelfbediening vanaf een buffet. Fijn om weer zelf te kunnen kiezen hoeveel je neemt :-).

Voor wat betreft het duiken bedacht ik me dat we aan het eind van ons verblijf hier nog een rustdag hebben. Het leek mij handig deze om te ruilen met morgen zodat we allebei een extra duikvrije dag kunnen pakken. Omdat we pas om 13:00 vliegen kunnen we de dag ervoor makkelijk nog de twee duiken in de ochtend doen. Stefan is het hier wel mee eens aangezien ook hij niet helemaal lekker is. Voor de duikschool geen probleem blijkt, die vinden alles prima.

Toen we aankwamen scheen de zon en daarna heeft het een tijd geregend. Dit heeft een uurtje of twee geduurd en nu is het weer droog. Koud is het niet. De rest van de dag doen we het lekker rustig aan en dan zien we morgen wel weer hoe het allemaal verder gaat lopen.

Reisblogs: