Knallen vandaag met 4 duiken

Lokale datum/tijd: Dinsdag 24 september, 21:54

De eerste duikdag met meteen 4 duiken. Deze dag begon al goed. Er zitten onwijs veel beestjes hier, vaak ook op de kamer. We zijn al een gigantische spin en een drietal kakkerlakken tegengekomen (deze wonen in de badkamer…). Wegzetten hebben we opgegeven. Het wil wat zeggen dat ik zelfs naar het toilet durf te gaan terwijl ik weet dat er in het hoekje op minder dan een meter afstand een kakkerlak van 6 centimeter bivakkeert. Hoogtepunt was vanochtend de baby schorpioen die door de kamer liep te paraderen. Dat wordt in het vervolg alleen nog maar rondlopen met slippers…

Nog nooit in het wild gezien

Het duiken ging lekker, veel leuke critters gezien zoals een frogfish, pygmee zeepaardje, garnaaltjes, krabbetjes en ghost pipefish. Er kwam zelfs een flinke schildpad voorbij (daar ga je dan met je macro lens). Het zicht was wel belabberd maar voor macro maakt dat eigenlijk niet zo veel uit. Onze gids zijn we wel regelmatig kwijt maar hij weet precies waar wij uithangen dus het komt altijd goed.

Kleine gobies

Pygmee zeepaardje

De vierde duik was een nachtduik. Helaas begaf de accu van mijn master flitser het na een minuut of 20 waardoor ik ook de tweede flitser niet meer kon gebruiken. Voor mij bleef het daarna dus vooral bij rondkijken. Voor de volgende nachtduik morgen de configuratie van mijn flitser maar aanpassen.

Tot slot was het weer vandaag ietsje wisselvalliger dan gisteren met een paar buitjes maar nog steeds prima. Vorige week heeft het schijnbaar dagen achter elkaar geregend dus ons hoor je niet klagen. En dan nu met een biertje aan de bar nagenieten :-). Gezellig met een aantal andere gasten verhalen uitwisselen en over duiken discussiëren.

P.s: En over beestjes gesproken… zojuist liep er aan de bar een kakkerlak over m’n arm. Schrok me dood. En er landde een bipsdringkaan van een centimeter of 8 op het petje van Stefan.

2 reacties

Reisblogs: