Helaas, tijd om te vertrekken en dit paradijsje achter ons te laten

Lokale datum/tijd: Maandag 7 oktober, 18:18

We worden vroeg wakker, rond 6 uur, dus pakken we eerst de koffers in. De duikspullen zijn gelukkig nog goed opgedroogd. Na het inpakken kunnen we meteen door naar het ontbijt. Het is rustig in het resort, er zijn momenteel nog maar een paar gasten over.

Na het ontbijt is het nog een uurtje wat rondhangen, beetje internetten… dat soort dingen. Daarna gaan we op het gemak uitchecken. Zo tegen 10 uur vertrekt de boot naar Busuanga. Met ons vertrekt er nog een stel uit Guam. Geen duikers dus we hebben ze eerder eigenlijk niet gesproken maar onderweg valt er genoeg te kletsen.

Als we aankomen in het haventje is het laagwater. De steiger op komen vereist daarom wat creativiteit. De boot is niet in staat om goed aan te leggen. Via een ander bootje kunnen we de kant op klimmen. Zonder ons gewicht in de boot lukt het wel om aan te leggen wat het makkelijker maakt de koffers ook op de kant te krijgen. Laatste stuk gaat weer met een busje. Voor we instappen zit er wel een gigantische spin (formaat vogelspin) in de deuropening… De kerel uit Guam probeert hem nog weg te slaan maar hij kruipt snel weg onder de vloer. We rijden dus het hele stuk naar het vliegveld met de wetenschap dat die spin nog ergens aan boord is 😉 .

De reis verder verloopt zonder problemen. Het vliegtuig vertrekt mooi op tijd en voor niet te veel geld kunnen we snel een taxi naar het hotel nemen. Het hotel ziet er ook heel netjes / sjiek uit. Het zwembad op de tweede etage is erg apart, vanaf de straat kun je de mensen zo zien zwemmen.

Na het inchecken lopen we even naar het nabijgelegen winkelcentrum om daar een beetje rond te kijken. Er zit ook een apotheek waar we meteen wat van die pillen inslaan die ze ons ook bij Sangat hebben gegeven. In Nederland zijn ze niet te verkrijgen en voor het duiken zullen ze nog wel eens van pas kunnen komen.

Straks een hapje eten en een drankje in de bar en dan gaan we morgen wel zien hoe we de ochtend gaan vullen. Het oude centrum bezoeken is misschien niet zo’n goed idee vanwege de verkeersdrukte. Tijdens de spits is het gekkenhuis en kan het zomaar zijn dat je een uur onderweg bent over een afstand van niks. Andere optie is nog een beetje rondsnuffelen in een ander winkelcentrum hier in de buurt. Lekker rustig aan de vakantie afsluiten 🙂 .

Reisblogs: