De Akitsushima, Okikawa Maru en de Kogyo Maru

Lokale datum/tijd: Zondag 6 oktober, 18:35

Streven is vandaag weer alle 3 de duiken te maken. Deze keer gaan we tussen de eerste en tweede duik niet terug naar op het resort maar blijven we op de boot. Gelukkig is het rustig, 2 gidsen en onszelf meegerekend 3 duikers.

De eerste duik gaan we maken bij de Akitsushima, een vliegtuigmoederschip bedoelt om reparaties etc. aan vliegtuigen uit te kunnen voeren. Het schip is net geen 115 meter lang en ligt op z’n zij. De kranen en punten waar de kanonnen ooit hebben gezeten zijn wel nog erg goed herkenbaar. De gidsen hebben buiten ook een gasmasker (wat er van over is) verborgen onder wat puin en er is nog wat klein geschut te vinden. Het is een leuk wrak om doorheen te gaan, de lier voor de grote kraan is bijvoorbeeld nog behoorlijk goed intact. Verder nemen we een kijkje in de machinekamer. Om het wrak goed te bekijken zou je er meerdere duiken moeten maken maar we zijn al erg tevreden met wat we nu zien.

Bij het afdalen kwamen we trouwens een groep tegen van 13 Chinezen en 2 gidsen die onderweg waren naar boven. Deze groep is daarom eerder bij het tweede wrak wat ook wij op de planning hebben staan. De Okikawa Maru, een olietanker. Onze gidsen vinden het maar niets dat zij er eerder kunnen duiken dan ons (15 minuten oppervlakte interval is meer dan voldoende wordt er al gezegd 😉 ). En 2 gidsen op 13 duikers vinden ze maar ook niks… zelfmoord missie noemen ze het. De Okikawa Maru is met 160 meter het grootste wrak hier in de buurt en ligt relatief ondiep. We betreden door het gat waar ooit de schroefas heeft gezeten de machinekamer, van waaruit we het wrak verder gaan verkennen. Op sommige punten is zelfs even geen daglicht te zien. De weg terug zwemmen we weer boven het wrak langs waar veel vis zoals groupers te zien is. Mooie duik weer :-).

Bij het derde wrak zijn we wederom weer met een klein groepje. Deze keer duiken we op de Kogyo Maru, een vrachtschip waarin nog diverse bouwmaterialen zoals zakken cement en een bulldozer te vinden zijn. Allemaal goed herkenbaar. Het zicht is ietsje minder als bij de eerdere duiken maar we hoeven niet te klagen. We zijn al heel blij dat we hier toch nog 6 duiken hebben kunnen maken :-).

Terug op het resort spoelen we onze spullen en hangen we deze bij de bungalow te drogen. Dat was het dan…

Morgen worden we rond een uur of 10 naar het vliegveld gebracht vanwaar we rond 13:00 naar Manilla vliegen. Maar voor nu nog even op het gemak een drankje aan de bar, nog even relaxen.

2 reacties

  1. Fijn dat het toch nog gelukt is. Voor morgen een goede reis en veel plezier in manilla. Grt

Reisblogs: