Blackwater dive, weer eens wat anders

Lokale datum/tijd: Donderdag 26 september, 22:59

Nog over gisteravond: We hebben een gezellig feestje gehad bij de bar. Harold’s verjaardag werd gevierd (dat Harold al een paar dagen geleden is vertrokken maakt niet uit… ze zijn hier eigenlijk al twee weken zijn verjaardag aan het vieren) en een feestje voor het vertrek vandaag van een tweetal gasten. Er is veel gelachen en we hebben verschillende cocktails gedronken met een lekker muziekje erbij. Het is een latertje geworden en vooral bij Stefan hakte de drank er goed in. Die heeft vandaag toch wel een brakke dag gehad :-).

Ondanks de kater hebben we toch een paar leuke duikjes gemaakt. Bij de eerste twee duiken is het zicht echt stukken beter dan gisteren. De eerste duik zien we wel wat leuk spul maar niet echt heel veel bijzonders. Wat dat betreft is de tweede duik beter met onder andere een schildpad en weer twee pygmee zeepaardjes. Deze bevinden zich op een goede locatie voor foto’s en film (vlakke bodem en niet te diep).

Pygmee zeepaardje

De derde duik is een echte muck duik dus hoofdzakelijk zandbodem. Het zicht is ietsje minder maar we zien genoeg leuke critters zoals een octopus, sepia’s (groot en heeeel klein) en een tweetal pipefishes. Gedurende de duik neemt de stroming wel aardig toe maar dat mag de pret niet drukken.

De laatste duik is voor ons een experimentele… Ze bieden hier zogenaamde “Blackwater dives” aan. Hierbij duik je in het donker op “open zee” met aan een touw om de 5 meter een lamp. Het licht van deze lampen trekt de meest vreemde beestjes aan zoals kleine kwallen, octopusjes / sepia’s, worm-achtige dingen enz. Allemaal klein spul met een nogal “alien” achtig uiterlijk. Fotograferen en filmen bleek wel extreem lastig omdat sommige beestjes erg snel bewegen en ook heel klein zijn.

Geen idee…

Opgekrulde baby mantis shrimp van ongeveer 1 centimeter groot. Deze zijn nog doorzichtig.

Door deze duik zijn we wel later terug op het resort en eten we dus ook pas na 22:00. We voelen ons wel een beetje schuldig omdat de rest schijnbaar voor de duik heeft gegeten en het personeel dus ook op ons moet wachten. Omdat we hebben besloten morgen een rustdag te nemen hoeven we ook niet zo vroeg op te staan dus wat dat betreft komt het allemaal mooi uit zo.

Morgen alweer de laatste volledige dag hier. Hopelijk is het net zo zonnig als de afgelopen dagen zodat de spullen goed kunnen drogen en wij ook nog een paar uurtjes aan het zwembad kunnen liggen.

Reisblogs: