Aankomst Club Paradise Palawan

Lokale datum/tijd: Zaterdag 28 september, 21:02

Gisteren bij de bar toch nog een tijdje zitten kletsen met de eigenaar en een aantal andere duikers. Het gaat deze keer vooral over wrak-en grotduiken. Vooral ook de meer lugubere verhalen komen naar boven. Zo blijkt in Anilao ook een grot te zijn waar een paar jaar geleden een viertal duikers in zijn overleden (Aziaten van het type “we zijn divemaster / grotduiker etc. en we weten hoe het werkt”). Nu blijkt dat als je de grot ingaat je twee afslagen kunt nemen, op de weg terug zie je er echter vier waarvan er drie dood lopen. Dat en het feit dat de grot best diep is (maximaal 50 meter) heeft er voor gezorgd dat ze niet meer levend naar buiten zijn gekomen. Overigens zijn er ook leuke / grappige anekdotes gedeeld 🙂

Na het ontbijt vanochtend om 6 uur kwam de eigenaar ook nog even gedag zeggen. Al met al hebben we hier een heel goed verblijf gehad en we denken er dan ook over om hier nog eens terug te komen maar dan in het juiste seizoen (januari – maart).

De reis verloopt verder voorspoedig. We komen mooi op tijd aan in Busuanga waarna er nog een rit van 25 minuten en een boottochtje van 35 minuten volgen. Best relaxed. We merken wel dat het een heel ander type resort is alleen al aan de manier waarop ze je tassen bijna uit je handen trekken om deze te dragen. Op de boot krijgen we ook een cakeje en water. Netjes geregeld tot zo ver.

Vertrek vanuit een vissersdorpje

Direct na aankomst begint helaas het gedonder… Het is schijnbaar al niet bekend hier dat we drie dagen willen duiken dus bij het duikcentrum zijn ze enigszins verrast. Daarna hebben we nog de nodige discussie over welke locaties we willen gaan duiken. Voor het wereldberoemde Apo Reef zijn helaas niet genoeg duikers dus die laten we maar schieten. We kunnen zelf voor de ontbrekende duikers betalen maar dat wordt een beetje te gek… die duiken gaan dan meer dan 200 euro extra kosten. De Dugong duik is geen probleem maar ze hameren ook op een check dive die we morgen hier op het “huisrif” moeten maken die ook nog eens 80 euro moet kosten. Het verhaal is een beetje dat de reisorganisatie het resort niet heeft betaald maar dat lijkt ons onwaarschijnlijk. Het voelt in elk geval niet echt een warm welkom.

Aankomst bij het prachtige eilandje

Tijdens aankomst blijkt ook nog dat het niet duidelijk is dat wij over een aantal dagen doorreizen naar Sangat Island Resort. De reisorganisatie zou de transfer hebben geregeld maar ook daar zijn ze niet van op de hoogte. Ze willen ons dus tot het vliegveld weer wegbrengen en vanaf daar moeten we het zelf maar regelen. Niet iets wat je verwacht van een dergelijk luxe hotel (de prijzen van bijvoorbeeld het eten zijn er ook echt naar, omgerekend 11 euro voor een ontbijtje en 14 dollar voor een nitrox duikfles waar we bij Anilao 5,5 voor betaalde). Ze zouden ook zelf even een belletje kunnen doen maar het is schijnbaar niet hun probleem.

Voor nu proberen we er maar het beste van te maken en na het weekend kan er verder worden bekeken wat er mis is gegaan. Hier is nu niemand op kantoor. We hebben ook de reisorganisatie gemaild maar ook die zijn er natuurlijk maandag pas weer. Verder is het eiland wel echt een plaatje en de kamer is ook prima. Ook met het weer hebben we geluk, vorige week is van de één op de andere dag het regenseizoen opgehouden en nu is het stralend weer. We gaan het wel zien morgen hoe het allemaal gaat lopen :-).

P.s: Het internet is traag en plaatjes uploaden lukt niet erg hard. Vandaag geen fotootjes, misschien morgen beter.

Reisblogs: