Reisverhaal Maleisië

16 en 17 mei 2010

Onze eerste duikreis samen hebben we in februari 2010 geboekt: Het is het Kapalai resort in Maleisië geworden. Dit resort ligt op een steenworp afstand van de fraaie duikbestemming, Sipadan. Op 16 mei is het zo ver en vertrekt onze vlucht vanuit Amsterdam met Maleisië Airlines richting het verre oosten. We stappen in Kuala Lumpur over op een binnenlandse vlucht naar Borneo. De reis verloopt eigenlijk vrij soepeltjes en iets na 11:00 lokale tijd zit het grootste deel van de reis er eindelijk op.

We halen onze bagage op waarna we buiten bij de aankomsthal nog even moeten wachten op het busje dat ons naar de haven in Semporna zal brengen, een rit van ongeveer anderhalf uur.  Onderweg valt het op dat er eigenlijk weinig oerwoud meer zichtbaar is. Bijna de gehele route zien we hoofdzakelijk palmboomplantages… Best jammer. Al vanaf de landing op Borneo regent het ook nog eens pijpenstelen. Zijn we daarvoor de halve wereld over gereisd?

Vanuit Semporna hebben we nog een bootritje voor de boeg van ongeveer drie kwartier en dan zit de reis er echt op! Voor we vertrekken worden we vanwege de regen nog even in fraaie (knalgele) poncho’s gehesen,  er is ook echt aan alles gedacht. Naarmate we dichter bij het resort komen lijkt de lucht iets op te klaren. Met een beetje geluk zien we vandaag misschien nog wat zon.

Het resort is nog fraaier dan op de plaatjes, echt een paradijsje. Voor we naar de onze kamer mogen krijgen we eerst nog een korte briefing over het resort en de organisatie rondom het duiken.  Omdat het nog vroeg in de middag is krijgen we ook de mogelijkheid alvast de check dive te maken op het huisrif.  Dit scheelt een “verspilde” duik de volgende dag dus na de lunch hijsen we ons meteen in onze uitrusting.  Mede hierdoor hebben we geluk de volgende dag meteen mee te mogen naar Sipadan! De eerste dag hebben we alvast te pakken. Ondertussen is het ook gestopt met regenen dus wat ons betreft kan de vakantie nu echt beginnen…

Kapalai resort

Kapalai resort

Pagina's: 1 2 3 4 5 6 7 8