Reisverhaal Filippijnen

4 en 5 april 2011

Onze eerste duikreis naar Maleisië in 2010 is ons zo goed bevallen dat we het deze keer wat beter en uitgebreider wilde aanpakken. Na een aantal weken grondig het internet te hebben afgestruind hebben we besloten dat de reis ditmaal naar de Filippijnen gaat. Eerst naar Donsol om te snorkelen met walvishaaien, vervolgens naar Malapascua voor de Voshaaien en nog een paar dagen Cabilao voor de rust en de macro.

Op 4 april vetrekken we vanuit Amsterdam richting Manilla (met een tussenstop in Singapore). Daar komen we na een voorspoedige reis aan het begin van de middag aan. We krijgen echter de chauffeur niet gevonden die ons naar het hotel zou brengen dus uiteindelijk besluiten we maar een taxi naar ons overnachtingsadres te nemen, het Nichols Airport hotel. De hotelkamer is simpel maar schoon en op het dakterras kunnen we genieten van het avondeten met een mooi uitzicht over de stad.

Manilla 02

Uitzicht over Manilla vanaf het dakterras

6 april

De volgende dag is het nog een uurtje vliegen vanaf Manilla naar het vliegveld van Legazpi. Deze vlucht vertrekt vroeg dus we komen daar al rond 7:30 in de ochtend aan. Legazpi is een heel klein vliegveld waar de aangrenzende huisjes nog net niet op de landingsbaan zelf zijn gebouwd. Een apart gezicht. Terwijl we wachten op onze bagage kunnen we genieten van het fraaie uitzicht op de Mayon vulkaan.

Mayon vulcano

Mayon vulkaan

Deze keer krijgen we onze chauffeur wel gevonden waarna we naar het Elysia Beach resort worden gebracht. Een prima resort(je) om een verkoelend zwembad heen gebouwd. De kamers zijn erg simpel ingericht maar wederom weer heel netjes en schoon.

We zullen hier 3 nachten verblijven om 2 dagen te gaan snorkelen met walvishaaien, we beginnen morgenvroeg.

Donsol 01

Elysia Beach resort, de kamers en het uitzicht op zee

Pagina's: 1 2 3