Praktische zaken

Stroom

De stroomspanning is 220 volt (frequentie 60Hz). Je moet over een verloopstekker beschikken. Door regelmatig uitval van de stroom en het daarna weer opstarten kunnen spanningspieken ontstaan. Een beveiligingsstekker hiervoor is aan te raden.

Godsdienst

Van de bevolking is circa 83% rooms-katholiek, 9% protestant en 5% moslim (voornamelijk in het zuiden van de Filippijnen). Verder kent het land twee onafhankelijke Filippijnse kerken, te weten de Filippijnse Onafhankelijke Kerk (gesticht in 1902) en de Iglesia Ni Cristo (gesticht in 1914) en tot slot nog enkele charismatische bewegingen met grote aanhang. Er is een toename meetbaar in op Amerika geïnspireerde ‘Born Again’ kerkgenootschappen.

Vakantieperiodes

De belangrijkste vakantieperiodes is de Filippijnen zijn de dagen rondom Kerst en Oud en Nieuw en de paasperiode (Holy Week). Deze periodes worden voor de bevolking zelf als hoogseizoen beschouwd.

Vervoer

Het lokale transportmiddel is de jeepney of tricycle. In de meeste grotere steden zijn echter ook voldoende taxi’s te vinden.

Pagina's: 1 2