Praktische zaken

Taal

Filippijns (Tagalog) is de officiële taal op de Filippijnen. Daarnaast wordt er op mindere schaal Engels, Chinees en Spaans gesproken. Engels wordt standaard onderwezen, het komt dus eigenlijk nauwelijks voor dat je jezelf niet verstaanbaar kunt maken.

Tijdsverschil

Er is een tijdsverschil van 6 uur gedurende de zomertijd en 7 uur gedurende de wintertijd.

Munteenheid

De nationale munt is de Filippijnse Peso, is in het buitenland niet overal convertibel. Zo kunnen bijvoorbeeld in Nederland geen peso’s worden gekocht, in Thailand en Kuala Lumpur wel, echter niet alle banken accepteren peso’s. De koers van de peso wisselt sterk.

Op de verschillende (grotere) luchthavens zijn doorgaans wel geldautomaten (ATM’s) te vinden. Hier kunnen tegen relatief weinig kosten (200Php per transactie) Peso’s worden gepind met een pasje dat over het Maestro en/of Cirrus loge beschikt. Houd er rekening mee dat het op te nemen bedrag per transactie redelijk beperkt is (verschilt per Filippijnse bank maar meestal ligt het maximum bedrag rond de 10.000Php) en dat de automaten regelmatig buiten dienst of leeg kunnen zijn.

Reisdocumenten

Je moet in het bezit zijn van een paspoort dat nog minimaal 6 maanden geldig is bij aankomst op de Filippijnen. Een noodpaspoort wordt niet geaccepteerd. Een visum is niet nodig je korter dan 30 dagen op de Filippijnen verblijft. Bij vertrek moet wel een vertrekbelasting te worden betaald van circa 750Php per persoon (gepast te betalen, houd hier rekening mee!).

Pagina's: 1 2