De beste duikstekken

4. Big Drop Off

Big Drop Off is een populaire lunch en snorkel locatie.

De duikstek bestaat puur en alleen uit een verticale wand, deze loopt langs de gehele lengte van Ngemelis Island. Bij extreem laag water zal de bovenkant van het rif boven het wateroppervlak uitkomen. Het diepste punt van het rif ligt op een diepte van 274 meter!

Onder andere koraalvlinders, zeebaarzen, maskerwimpelvissen en sergeant-majoorvissen behoren tot de ontelbare vissen die worden gezien langs de wanden. Clownfish die leven tussen de anemonen komen op diverse plaatsen op het rif voor. Karet schildpadden zijn regelmatig geziene gasten, ze komen hier om zich voeden en om op het rif te rusten. De schildpadden kunnen goed worden benaderd, mits de duiker dit heel rustig doet. Whitetips en verpleegsterhaaien slapen op de zanderige bodem.

5. German Channel

German Channel loopt van noordoost naar zuidwest. Het kanaal bevindt zich tussen Ngemelis Island en het ondiepe rif dat zich uitstrekt ten noorden van Ngercheu Island (Carp Island) en verbindt de lagune met de open oceaan. Tijdens de Duitse bezetting (1899-1914) van de eilanden werd het kanaal uitgegraven. Vanwege de getijden kan er zeer sterke stroming staan. In het kanaal zelf kan vanwege de stroming, de ondiepe bodem en het vele gemotoriseerde vaarverkeer niet worden gedoken.

German Channel staat bekend om de manta’s, scholen haaien, horsmakrelen, barracuda’s, snappers en een overvloed aan tropische vissen. De zanderige bodem is de thuisbasis van onder andere garden eels, grondels en mantis kreeften. Tijdens de opkomende vloed kunnen vaak manta’s worden gezien in het ondiepe kanaal. In de late namiddag zijn de manta’s meestal te vinden bij de monding van het kanaal waar ze zich tegoed doen aan plankton en krill. Ook rifhaaien zijn regelmatig te zien in de buurt van de poetsstations.

Een manta zal een poetsstation een paar keer benaderen voordat boven het station blijven zweven. Op dit moment gaan de poetsvissen hun werk doen. Als duikers de manta’s verjagen zullen deze de eerste tijd niet terug komen. Wees geduldig, houd afstand van het station en laat ze naar je toe komen. De beloning zal het wachten waard zijn.

6. Peleliu Wall & Cut

Peleliu Cut is onderdeel van een verticale wand die langs de westkant van Peleliu Island loopt. Dit deel van het rif, dat onderdeel uitmaakt van Peleliu Wall, is de diepste rif structuur in Palau. De bovenkant van het rif bestaat uit een plateau dat geleidelijk van 10 tot 30 meter daalt. Het punt waar Peleliu Expressway en Peleliu Cut samenkomen tot Peleliu Corner staat bekend om het grote aantal pelagische vis die je er kan zien zoals potvissen, walvishaaien, tijgerhaaien, stierhaaien (zambezi haaien) en zijlvissen.

Het monument op het zuidelijkste puntje van Peleliu Island is een eerbetoon uit de tweede wereldoorlog. Dit monument is opgericht door de Japanners om soldaten van beide partijen te eren die vochten en hun leven gaven op dit eiland. Vandaag de dag is Peleliu een rustig eiland met een bevolking van ongeveer 600 inwoners. Lokale gidsen bieden een 1 tot 2 uur durende rondleiding langs bezienswaardigheden uit de tweede wereldoorlog. De meest bekende gids is Tanzy Hesus. Tanzy kent alle feitjes over de gevechten op Peleliu en hij is tevens de bewaker van het plaatselijke museum.

Japans monument, Peleliu

Pagina's: 1 2 3 4