De beste duikstekken

1. Blue Holes

De Blue Holes zijn een populaire plek om de duik naar Blue Corner te beginnen (het duurt ongeveer 20-25 minuten om daar te komen). De verschillende “holes” bevinden zich aan de bovenkant van een grot. Er zijn een tweetal uitgangen, de eerste is een kleine opening met een diameter van 5 meter op ongeveer 15 meter diepte. De tweede is een grotere opening die bereikbaar is vanaf een diepte van 27 meter. De bodem van de grot zelf ligt op 40 meter. Het omgevingslicht dat vanuit de grote opening de grot binnen schijnt is een uitstekende achtergrond voor het maken van foto’s.

Aan de noordkant van de grot, op 27 meter diepte, is een smalle ingang te vinden die leidt naar een andere grot. Deze grot heeft de toepasselijke naam The Temple of Doom gekregen. Verschillende mensen zijn hier omgekomen. Dit deel van de grot is niet geschikt voor onervaren duikers!

De wanden van de grot zijn begroeid met zowel zachte als steenkoralen. Diverse soorten naaktslakken en schelpen zijn te vinden op de zanderige bodem. Grote scholen barracuda’s, tonijn en snapper patrouilleren bij de openingen.

Blue Holes
2. Blue Corner

Wellicht de bekendste duikplaats van Palau is Blue Corner. Het rif, de steile wanden en het grote aantal scholen vissen maken het duiken hier tot een werkelijk unieke ervaring. De duikstek kan vanuit twee verschillende richtingen worden benaderd, afhankelijk van de stroming. In het algemeen zal de duik beginnen vanaf de oostelijke of westelijke boei (er liggen een drietal boeien).

Blue Corner is de thuisbasis van enkele van de grootste scholen vis in de wereld. Hier kun je bijna elke vissoort die voorkomt in de Pacific bewonderen zoals haaien, wahoo (soort makreel), tonijn, karet schildpadden, groene schildpadden, adelaarsroggen, tandbaarzen en barracuda’s.

3. New Drop Off

New Drop Off maakt deel uit van een verticale wand, die langs de gehele lengte van Ngemelis Island loopt. De muur begint bij de German Channel, loopt naar het zuidwesten als Big Drop Off en gaat dan over in Turtle Wall. Van Turtle Wall maakt het rif een bocht naar het noorden waar New Drop Off begint. De bovenkant van dit rif ligt slechts een paar meter onder het water. Tijdens de extreem lage getijden zal de top van het rif boven water uitkomen. Op 10 meter ligt een plateau.

De grote waaierkoralen vormen een uitstekende achtergrond voor spectaculaire foto’s. Gezonde zachte koralen met kleuren variërend van diep violet tot roze zijn overal te zien. Veel grijze rif haaien patrouilleren langs de muur en er zijn scholen van koraalvlinders, zeebaarzen, maskerwimpelvissen en sergeant-majoorvissen te vinden langs de rand en op de top van het rif. Rond het plateau komen ook grote scholen barracuda’s en snappers voor. Verder worden er regelmatig gevlekte adelaarsroggen en napoleons gezien.