Zwemmen met dolfijnen

Lokale datum/tijd: Zaterdag 23 februari, 19:07

Vandaag hadden we de ochtend “vrij” en in de middag stond de trip naar Dolphins Pacific gepland om daar met dolfijnen te gaan zwemmen. Tijdens het ontbijt valt er nog een pittige regenbui, maar de rest van de dag blijft het droog en zonnig. Het kan dus wel!

Stefan voelt zich vandaag behoorlijk beroerd dus het komt eigenlijk wel goed uit dat we niet hoeven te gaan duiken. Vraag is alleen of hij morgen wel weer fit genoeg is… zoals het er nu naar uit ziet zal hij een dagje (hopelijk niet meerdere) moeten overslaan.

In de ochtend lopen we even naar het centrum van Koror om te pinnen en om wat rond te kijken. Omdat de zon schijnt is het eigenlijk veel te warm dus we besluiten vrij snel weer terug te lopen naar het hotel.

Stipt om 12u worden we opgehaald om naar Neco Marine (een andere duikschool) te worden gebracht. De boot naar de faciliteit vertrekt hier om 13u vandaan. Deze vertrekt ook stipt op tijd en na 5 minuutjes varen komen we aan bij Dolphins Pacific. De locatie alleen al ziet er prachtig uit.

Dolphins Pacific

De dolfijnenbassins

Het is verplicht eerst aan het zogenaamde Close Encounter programma deel te nemen. Hierbij krijgen we uitleg over de faciliteit, de dieren, over wat wel en niet mag en aan het einde mogen we de dolfijnen alvast aanraken. Je kan er voor kiezen foto’s te laten maken (onze eigen camera moesten we voor dit deel inleveren). Tijdens het eerste deel mochten we wel vollop foto’s nemen.

Eerst krijgen we de nodige uitleg tijdens het Close Encounter programma voor we mogen gaan snorkelen

Na het Close Encounter deel kunnen we beginnen met het Dolphin Free Dive programma, hier zijn we voor gekomen. Het is erg rustig en we krijgen te horen dat wij de enige twee deelnemers zijn samen met nog een tweetal trainees. Een nog grotere verassing was dat we onze camera mee het water in mochten nemen om ook daar te filmen en foto’s te maken. Een week voor vertrek hebben we nog een waterdicht hoesje (tot 5 meter) aangeschaft en dit blijkt nu een hele goede aankoop te zijn.

Alvorens we met de dolfijnen mogen zwemmen moeten we eerst laten zien dat we in staat zijn een fatsoenlijke hoekduik te maken, geen probleem natuurlijk! Daarna kan het echte feest beginnen.

In het bassin waar we in gaan snorkelen zitten twee dolfijnen, J en Ariel. Het is de bedoeling dat we om de beurt (Stefan en ik gezamelijk en daarna de twee trainees) een hoekduik maken. De dolfijnen volgen je dan vanzelf naar beneden. Je mag de dolfijnen niet beetpakken, maar aanraken/aaien is wel toegestaan. Hiervan hebben we vooral filmpjes gemaakt (foto’s maken was niet te doen), helaas kan ik deze hier niet uploaden vanwege de trage internetverbinding.

Na enige tijd krijgt Stefan teveel last van hoofdpijn om nog hoekduiken te kunnen maken, gelukkig blijkt dat we op dat moment ook bij het einde van het programma zijn aangekomen. Deze ervaring was wederom super!!

Terug in het hotel gaat Stefan liggen slapen terwijl ik de blog bijwerk… Morgen word het waarschijnlijk voor mij een dagje alleen duiken. Hopen dat Stefan met een dagje rust weer genoeg opknapt om ook weer mee te kunnen gaan. Best balen zo tijdens een vakantie waar je 7 maanden naar uit hebt gekeken.

2 reacties

  1. Is er geen dokter in de buurt met een paardenmiddel om Stefan wat op te knappen?

    beterschap voor hem en we hopen dat hij snel weer mee kan doen.

Reisblogs: