Topdag!

Lokale datum/tijd: Maandag 25 februari, 21:51

Vandaag was echt een topdag!

Om te beginnen was Stefan weer fit genoeg om mee te gaan duiken en vanochtend scheen  de zon al weer vollop. Afgelopen nacht zijn er wel enkele buien gevallen, maar daar heb je verder geen last van.

Vandaag zijn we ingedeeld op een boot met een Amerikaans gezelschap. We pikken ze op bij het Palau Pacific Resort (het meest luxe en dure hotel op het eiland) waarna we verder varen richting de eerste duikstek Big Drop-off. Ook dit is er eentje uit de top 10.

De cameraman van Fish ’n Fins is ook aanwezig op de boot om gedurende de dag opnamen te maken, zowel boven als onderwater.

De eerste duik vonden we beide echt super. We zien enkele haaien, schildpadden en gigantische scholen vis. Verder verloopt de duik lekker rustig. Hier is doorgaans een rifhaak nodig, maar nu stond er nauwelijks stroming.

Bluestripe snappers

Na deze duik nemen we uitgebreid de tijd om te lunchen op een strandje in de buurt. De tweede duik gaan we weer maken bij German Channel en de duikgids wil wachten tot het water weer stijgt. Schijnbaar is het zicht dan beter. Tijdens de 2 uur die we moeten wachten kunnen we lekker ontspannen en zonnen.

Lunch op een mooi bounty strand

Vlak voor we weer vetrekken komt er zelfs nog even een blacktip een kijkje nemen in de baai. Deze zwemt op zijn gemak een aantal rondjes tussen de zwemmers door waarna hij weer richting de open zee verdwijnt.

Tijdens de tweede duik zien we twee verschillende Manta’s (blijkt later als ik op basis van de foto’s de Manta’s probeer te identificeren) die rustig rondcirkelen boven het poetsstation. Ze blijven een aantal minuten rondhangen en verdwijnen daarna weerin het blauw. Verder zien we enkele grijze rifhaaien, een whitetip en ook tijdens deze duik grote scholen vis. Helaas is het zicht nu nog beroerder dan vorige keer.

Terug op de boot blijkt dat de cameraman, die achter was gebleven, nog drie Manta’s heeft gezien. Balen dat we dit hebben gemist, maar ook met 2 Manta’s was dit een prima duik.

Manta!

Terug op de duikschool geven we bij de eigenaresse aan dat we morgen met dezelfde boot mee willen. De gids wist te melden dat ze morgen een wrakduik gaan maken op de Iro… dit wrak staat op ons must-see lijstje.

Voor we teruggaan naar onze kamer krijgen we nog de gelegenheid de video te bekijken die de cameraman heeft geschoten. We zijn echt onder de indruk, zowel van de film als van de prijs. Voor een dvd’tje vragen ze maar liefst $80 en voor de bluray variant zelfs $110… dit is net iets te veel van het goede.

Op naar de volgende dag! Hopen dat die net zo super gaat worden als die van vandaag.

13 reacties

 1. Het wordt saai met al die topduiken. Kan er is een touristje worden aangevallen ofzo? bij vookeur niet een van jullie tweeen 🙂

 2. Hoi Ragna,
  Leuk joh je blog te lezen, zag nu pas dat ik kon reageren
  Ziet er schitterend uit en fijn dat Stefan weer beter is
  Geniet ze en ben benieuwd naar je volgende verslag
  Jos

 3. Sinds vandaag begin ik geloof ik te begrijpen waarom duiken zo verslavend is. Blijven schrijven Ragna!

  1. Hallo tante Wil,

   Wat een verassing 😉 We vinden het zeker leuk dat je onze blog leest. De andere foto’s en filmpjes krijg je nog wel een keertje te zien.

   Groetjes van ons (ook aan ome Huib)

 4. Ook ik ben jaloers weet niet meer hoe de zon eruit ziet en lig met griep op de bank gelukkig kan ik jullie verhalen nog lezen nog iets wat leuk is hoop dat jullie nog veel mooie dingen gaan zien en tot horens gr mam

  1. Nog steeds griep… beterschap! Zou wel fijn zijn als je er binnenkort een keertje vanaf bent.
   Hoe is het verder met onze spinnen, leven ze allemaal nog (neem aan dat ze nog niet hebben gebeten)?

   Groetjes.

  2. Leven nog die ene vervelende zag mij en was gelijk verdwenen die beesten hebben niks met mij verder alles goed hoop voor jullie dat die extra duiken toch nog door gaan verder nog veel plezier gr

 5. Lekker dat Stefan weer opgeknapt is en dat dit meteen leidt tot een topdag! Blijf nog lekker genieten, doe ik hoier ook nog ruim 3 weken.
  Groeten

  1. Jij hebt dus nog ietsje langer om te genieten van het mooie weer 😉 Wij hebben nog een week te gaan (5 maart is onze laatste dag op Palau). Geniet ervan!

   Groetjes

 6. Edje is jaloers, en zusje lief ook. blij da stefan weer lkkr mee kan genieten van de vakantie ziet er allemaal mooi uit. gr ons

  1. Thanks, geef Diederik een knuffel van ons 😉 Als hij straks oud genoeg is mag hij ook mee haaien gaan knuffelen. Groetjes

 7. Blij dat stefan weer opgeknapt is en dat het weer toch nog mee gaat werken hier ligt weer sneeuw veel plezier nog

Reisblogs: