Pfff… zware dag gehad

Lokale datum/tijd: Donderdag 28 februari, 21:31

Vandaag hebben we wederom drie duiken gemaakt, allemaal op duikstekken die voor ons nieuw waren.

De eerste duik hebben we bij Ngedbus Wall gemaakt. Deze staat nergens op een lijstje als zijnde heel bijzonder maar wij hebben er een mooie duik gemaakt. Veel zachte koralen, schildpadden en een enkele grijze rifhaai gezien. Schildpadden blijven toch altijd wel een beetje favoriet.

De tweede duik hebben we bij Virgin Blue Hole gemaakt. Een “gat” wat heel ondiep in het rif begint (op een meter of 3) waardoor we naar beneden afdalen tot een diepte van ruim 30 meter. Daarna zwemmen we via een tunnel weer naar open zee om daar langs een wall de duik verder af te maken.

Virgin Blue Hole

Gedurende het vervolg van de duik zien we een aantal blacktips (deze krijgen we maar niet vastgelegd op foto/film… ze zijn elke keer veel te snel weer uit het zicht verdwenen) en whitetips. Ook weer een hele mooie duik!

Vandaag besluit de crew na de tweede duik dat we op de boot lunchen… helaas dus geen bounty strandje vandaag.

En na de lunch mogen we dan eindelijk de beloofde duik gaan maken bij Blue Corner, DE duikstek van Palau. En we worden niet teleurgesteld: Overal waar je kijkt vis (we hebben nog nooit zoveel vis bij elkaar gezien), Napoleons, haaien en schildpadden. Sommige Napoleons zijn haast tam te noemen en laten zich zelfs door de duikers “aaien”.

Napoleon Wrasse; sommige komen zo dicht bij dat je ze kunt aaien (en dat vinden ze nog prima ook)

Tijdens de duik haken we ons op twee verschillende punten vast om rond te kunnen kijken. Er is zoveel te zien dat we niet weten waar we moeten kijken. Helaas zitten we te hoog om goede foto’s en filmpjes te kunnen maken (het is toch het mooist om haaien e.d. een beetje van onderen vast te leggen).

Voor vanavond hadden we een wandelingetje gepland naar een bar waar een van de Fisn ’n Fins medewerkers zingt. Hij werkt overdag als kapitein en we hadden beloofd een keer te komen kijken. Het is een kleine drie kwartier lopen, maar als we daar rond 19:00 aankomen blijkt dat we nog wat te vroeg zijn. Alles is nog donker… We hebben ook nog niet gegeten dus we besluiten onderweg terug naar het hotel wat te eten en een andere avond maar te gaan kijken.

Terug op de kamer zijn we er allebei helemaal kapot van. Zometeen slapen om morgen weer uitgerust aan drie duiken te kunnen beginnen.

Reisblogs: