Kajaktrip door Nikko Bay

Lokale datum/tijd: Maandag 4 maart, 17:06

Vandaag de kajaktrip door Nikko Bay.

Toen we vanochtend op de duikschool aankwamen leek het daar wel weer een mierennest (shark week is nu echt begonnen). Bij de balie zagen we de Deense dame die we nog kende van de eerste dagen dat we hebben gedoken, zij is net terug van een weekje Yap. Dat uitstapje was haar heel goed bevallen, veel minder druk en als duiker had je meer te vertellen over waar je wilde duiken. Deze drukte zal dus wel weer een tegenvaller zijn.

Na een kort autoritje komen we aan in Nikko Bay, van daaruit beginnen we de kajak tour. De zon schijnt vollop dus dat wordt afzien voor de benen. Die hebben de afgelopen twee weken alleen in een duikpak gezeten en eigenlijk nog geen zon gezien.

Kajaktrip door Nikko Bay

We doen rustig aan en de gids verteld ondertussen vanalles over de baai, de planten, de vogels en ook over het leven op Palau. Het is hier bijvoorbeeld niet noodzakelijk om te werken. Je kunt je eigen vis vangen en ook de kippen die overal rondlopen zijn eigendom van iedereen. Wanneer je kip wilt eten moet je er alleen voor zorgen dat je er eentje te pakken krijgt.

Het kopen van een huis is ook iets waar vrienden, familie etc. bij helpen. Iedereen legt geld uit om het huis te kunnen betalen. Hypotheken doen ze niet aan. De gids vertelde dat hij zelf pas twee jaar geleden is begonnen met werken omdat zijn kinderen wilden gaan studeren.

Verder is het heerlijk rustig in de baai. Er zijn geen andere mensen, we horen alleen vogels fluiten en de “jungle” geluiden die uit de bossen komen. Tijdens de trip krijgen we een drietal zogenaamde “bat caves” zien. Er is slechts een enkele “bat” te zien omdat die doorgaans op plekken zitten die niet door mensen worden bezocht, maar de grotten zelf zien er mooi uit.

Het water is zo helder dat je het koraal zelfs vanaf de kajak goed kunt bekijken

Net voor de middag stoppen we eventjes op een klein strandje om te lunchen.

Na de lunch kunnen we alvast een beetje snorkelen

Na de lunch snorkelen we nog eventjes rond, maar de stroming is nogal sterk. Op de weg terug stoppen we in een meer verscholen baai om daar lekker rstig te kunnen snorkelen. Het koraal ziet er hier heel anders uit dan we tijdens het duiken hebben gezien. Ook zien we hier andere vissoorten.

Er zitten ook zoutwater krokodillen op Palau verscholen tussen de Rock Islands. De gids verteld dat deze beesten nogal schuw zijn en dat je dus heel veel geluk moet hebben om er eentje te zien. Je hebt nog de meeste kans in het donker… helaas voor ons geen zoutwater krokodillen.

Na het snorkelen kajakken we langzaam terug naar ons begin punt… en voor we het in de gaten hadden was er weer een dag voorbij.

We hebben ons prima vermaakt en we zijn blij dat we deze trip hebben gedaan. Morgen de Off-Road tour. Als het net zo zonnig is als vandaag dan gaan we het heeeeel warm krijgen.

3 reacties

  1. Ik ben alvast een hengel gaan kopen en een enkele reis aan het boeken. Ik weet niet of ma meegaat, maar ik ben al op weg.

    P.S. Hebben zer er ook plofkippen?

    1. Plofkippen doen ze niet aan, ze hebben hier alleen maar scharrelkippen die op straat rond rennen.

Reisblogs: