Het zit er al weer bijna op, nog 1 dagje duiken te gaan

Lokale datum/tijd: Zaterdag 2 maart, 16:26

Zoals gisteren in het blogje gemeld hadden we aangegeven vandaag drie duiken te willen maken. Slecht idee volgens de gids. Omdat het merendeel van de duikers op onze boot maar twee duiken zouden maken stond de derde duik gepland op een wrak (dichter in de buurt van Koror dan de andere duikstekken). Het is nu heel laagwater en as we de gids moeten geloven is dan het zicht bij de wrakken heel slecht… een verspilling dus van je duik.

Vandaag wil de gids weer beginnen bij German Channel, maar als we daar aankomen is de duikstel al weer overspoeld met andere duikers… laat maar zitten. Het is sowieso merkbaar dat het overal drukker wordt. Maandag begint shark week en dit evenement trekt toch wel veel mensen aan. In plaats van German Channel wordt het Blue Corner. Een gelukje voor ons want we gingen er al van uit dat het bij 1 duik hier zou blijven.

Wederom zien we grote scholen vis, Schildpadden, Barracuda’s, vele haaien en weer de tamme Napoleons (wat is dat toch met die beesten hier?). De stroming is wel flink sterker dan de vorige keer dus zodra we zijn vastgehaakt is het flink klapperen met de oortjes…

Barracuda's bij Blue Corner

Reefhook experience, relaxed rondkijken zonder dat je wordt weggeblazen door de stroming

Iedereen vindt het een toppduik (behalve Stefan die klaagt “was dit alles, ik ben niet onder de indruk”).

De tweede duik maken we bij New Drop-off. Deze duikstek is nieuw voor ons. We zien hier iets minder vis dan bij Blue Corner maar wederom weer Schildpadden, haaien, een Napoleon en Barracuda’s… Zeker geen slechte duik (hoewel Stefan daar misschien weer anders over denkt 😉 ).

Veel visjes bij New Drop-off

Omdat de derde duik vandaag is komen te vervallen zijn we al weer vroeg terug in het hotel. Ik heb maar even van de gelegenheid gebruik gemaakt onze shirtjes te wassen die we tijdens de heenreis hebben gedragen. Dan kunnen we die weer “fris” aan tijdens de terugreis.

Morgen al weer onze laatste duikdag… We hebben aangegeven nog een duik te willen maken bij German Channel, dit gaat waarschijnlijk wel lukken.

Wat we wel heel jammer vinden is dat we geen enkele “bijzondere” duik hebben kunnen maken vanwege te weinig belangstelling. Ze doen hier ook geen enkele moeite die duiken te promoten. Gemiste kans…

4 reacties

 1. Jammer dat het bijna voorbij is en dat jullie geen bijzondere duik hebben kunnen maken.
  Lijkt me toch een goede vakantie geweest.
  Het is hier nu zondagmorgen en zojuist een tropische regenbui over me heen gekregen, je ziet, het water komt niet alleen bij jullie naar beneden.
  Groeten
  Frans

 2. En nu krijg ik op mijn donder van ma, want die had ook al een berichtje gestuurd 🙂

  1. Haha, ze had niet verteld dat er eentje verveld is. Verder alles goed? Hoe is het weer in Nederland?

 3. Ursula had haar drinkbak verstopt en een van de kinderen heeft verveld. Dan weet je dat ook weer.

  Groetjes, pa

Reisblogs: